Η ΝΔ ΜΟΛΙΣ ΓΙΝΕΙ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΘΑ ΦΕΡΕΙ ΝΕΑ ΜΙΣΘΟΛΟΓΙΟ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΕΝΣΤΟΛΟΥΣ

Ανακοίνωση της ΝΟΔΕ Λάρισας για την ψήφιση της τροπολογίας για τα αναδρομικά

Ο τομέας Εθνικής Άμυνας της ΝΟΔΕ Λάρισας, αναφορικά με την υπ’ αριθ. 1796/141 τροπολογίας του υπουργείου Οικονομικών που ψηφίστηκε και ρυθμίζει την καταβολή χρηματικών ποσών στα στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων και Σωμάτων Ασφαλείας, επισημαίνει τα παρακάτω:

– Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ  έφερε την τροπολογία για τα αναδρομικά των ειδικών μισθολογίων με καθυστέρηση σχεδόν τεσσάρων ετών.

– Καταβάλει στα στελέχη ΕΔ και ΣΑ ε.ε. και ε.α. το μισό περίπου ποσό, από αυτό που δικαιούνται, με βάση τις αποφάσεις του ΣΤΕ.

– Δεν αναπροσαρμόζει τις συντάξεις από την εφαρμογή του Νόμου Κατρούγκαλου και μετά, όπως ορίζει η απόφαση του ΣΤΕ.

Όλοι γνωρίζουν ότι η προηγούμενη κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας το 2014 που νομοθέτησε, κατ’ εφαρμογή δικαστικών αποφάσεων, στο πλαίσιο των δημοσιονομικών δυνατοτήτων της χώρας, την επιστροφή των αναδρομικών κατέβαλε όχι μόνο το 50% των αναδρομικών, αλλά και αποκατέστησε με μόνιμο τρόπο, τις μισές από τις απώλειες που οι συγκεκριμένοι κλάδοι είχαν υποστεί σε μισθούς και συντάξεις και σε πολύ χειρότερες δημοσιονομικές συνθήκες. Αναπροσάρμοσε δηλαδή αυξητικά τους μισθούς και τις συντάξεις και επιπλέον δεσμεύτηκε να χορηγήσει το υπόλοιπο 50% το έτος 2015 και μετά. Τα στελέχη των ΕΔ και ΣΑ δεν ξεχνούν ότι το 2014 η Αξιωματική Αντιπολίτευση, ο ΣΥΡΙΖΑ, δεν ψήφισε αυτήν τη διάταξη για το πρώτο 50% και έλεγαν ότι ως ΝΔ κοροϊδεύαμε κι αυτούς και τους υπόλοιπους που υπέστησαν περικοπές.

– Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ ουσιαστικά δίνει αναδρομικά, ως προεκλογικό επίδομα καθώς τα στελέχη των ΕΔ και ΣΑ θα συνεχίζουν να παίρνουν τον περικομμένο μισθό, εμφανιζόμενη ότι κάνει χάρη στα στελέχη των ΕΔ και ΣΑ.

– Είναι προφανές ότι η κυβέρνηση έλαβε καθυστερημένα την απόφαση για την καταβολή των αναδρομικών στα ειδικά μισθολόγια προεκλογικά για ψηφοθηρικούς λόγους, μπροστά στην επερχόμενη εκλογική ήττα.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης, δεσμεύτηκε στις συναντήσεις που είχε με εκπροσώπους στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας ότι θα  εφαρμόσει ΠΛΗΡΩΣ τις δικαστικές αποφάσεις, επιστρέφοντας στους δικαιούχους ΟΛΟ το ποσό που δικαιούνται κι όχι κουτσουρεμένο, όπως έκανε η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ.
Μάλιστα δεσμεύτηκε ότι μόλις γίνουμε κυβέρνηση θα καταθέσουμε ένα νέο μισθολόγιο που θα λαμβάνει υπ’ όψιν τα ειδικά χαρακτηριστικά των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας και θα διασφαλίζει αξιοπρεπείς αποδοχές.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ