ΣΕ ΔΙΚΗ ΓΙΑ ΤΙΣ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΤΟΥ 2017 Σ. ΤΣΙΚΡΙΤΣΗΣ, Ν ΡΕΒΗΣΙΟΣ ΚΑΙ Ρ. ΜΑΡΟΥΔΑΣ

Το νέο αγροτοδικείο ποινικοποιεί πέραν των κινητοποιήσεων και το συνδικαλισμό

Στο εδώλιο του Μονομελούς Πλημμελειοδικείου Λάρισας θα καθίσουν στις 25 Φεβρουαρίου 2019 ο πρόεδρος του Αγροτικού Συλλόγου Τυρνάβου Σ. Τσικριτσής, ο πρώην πρόεδρος του Αγροιτκού Συλλόγου Αργυροπουλίου – Λυγαριάς Ν. Ρεβήσιος και ο πρόεδρος της ΕΟΑΣΝΛ Ρ. Μαρούζας κατηγορούμενοι ως υποκινητές

των κινητοποιήσεων στο μπλόκο της Μελούνας το 2017.

Ιδιαίτερο ενδιαφέρον έχει το κατηγορητήριο με το οποίο παραπέμπονται στη δίκη αφού μιλά για πράξεις κατ’ εξακολούθηση και από κοινού.

Πιο συγκεκριμένα στο κατηγορητήριο που ποινικοποιεί καθαρά τις κινητοποιήσεις και τους συνδικαλιστές αναφέρονται τα εξής:

“Κατηγορούνται ως υπαίτιοι του ότι, στη διασταύρωση της Ε.Ο. Λάρισας- Ελασσόνας, κατά τις ημερομηνίες, 24, 25,27, 28,29, 30 και 31-1-2017 και 1, 2. 4, 5, 6. 7. 8, 9. 10, 11. 12. 13, 14 και 15-2-2017, με περισσότερες πράξεις που συνιστούν εξακολούθηση του αδικήματος της ηθικής αυτουργίας σε κατάληψη οδοστρώματος, ενεργώντας από κοινού, με πρόθεση προκάλεσαν σε περισσότερους την απόφαση να τελέσουν το πλημμέλημα της με οποιοδήποτε τρόπο κατάληψης του οδοστρώματος δημόσιας οδού.

Ειδικότερα, ο πρώτος κατηγορούμενος Νικόλαος Ρεβήσιος ως πρόεδρος του Αγροτικού Συλλόγου Αργυροπουλίου Λυγαριάς, ο δεύτερος κατηγορούμενος Αστέριος Τσικριτσής, ως πρόεδρος του Δ.Σ. του Αγροτικού Συλλόγου Τυρνάβου, ο τρίτος κατηγορούμενος Ρίζος Μαρούδας, ως πρόεδρος του Δ.Σ. της Ενωτικής Ομοσπονδίας Αγροτικών Συλλόγων Νομού Λάρισας, προκάλεσαν με την ιδιότητά τους αυτή, την απόφαση σε αδιευκρίνιστο από την προανάκριση αριθμό δραστών ιδιοκτητών γεωργικών ελκυστήρων, των οποίων τα στοιχεία ταυτότητας δεν κατέστη εφικτό να διακριβωθούν, να σταθμεύσουν γεωργικούς ελκυστήρες (τρακτέρ), από τους οποίους είχαν αφαιρέσει τον αριθμό κυκλοφορίας, επί του οδοστρώματος της Εθνικής Οδού Λάρισας-Ελασσόνας, καταλαμβάνοντας το σύνολο της έκτασης και των δύο ρευμάτων κυκλοφορίας που χρησιμοποιούνται για την εξυπηρέτηση της διεξαγωγής της κυκλοφορίας των πάσης φύσεως μηχανοκίνητων οχημάτων, καθοδηγώντας, συντονίζοντας, σχεδιάζοντας και οργανώνοντας εν γένει την κατάληψη του οδοστρώματος κατά τη δική τους βούληση, στην οποία κατέπεισαν τους άγνωστους ιδιοκτήτες των γεωργικών ελκυστήρων.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ