ΜΙΑ ΠΑΤΡΙΝΗ ΚΟΝΤΡΑ ΣΤΗ ΝΕΠ…

Η Ναυσικά Μπαλάτσα είναι αισιόδοξη ενόψει του αυριανού αγώνα του ΝΟΛ με την πρώην ομάδα της

Τον άλλο μήνα, (στις 11/12) συμπληρώνει – μόλις – 22 χρόνια ζωής. Κι όμως δεν δίστασε να μετακομίσει από την Πάτρα στη Λάρισα, (μαζί με την αδερφή της Μαρία) για τα «μάτια» του ΝΟΛ. Ο λόγος για την Ναυσικά Μπαλάτσα, που αύριο (6 μ.μ.) στο κολυμβητήριο του Αλκαζάρ θα τεθεί αντιμέτωπη της παλιάς της ομάδας της ΝΕ Πατρών,

για την 3η αγωνιστική της Α1 πόλο γυναικών.

Μιλώντας για το αυριανό παιχνίδι νιώθει «λίγο αγχωμένη, θεωρώ όμως ότι είναι λογικό καθώς δεν πρόκειται μόνο για την πρώην ομάδα μου αλλά και την μοναδική ομάδα που αποτελούσα μέλος της έως ότου έρθω στη Λάρισα. Θα είμαι αμήχανη ως ένα σημείο, δεν ξέρω πως θα είναι η ατμόσφαιρα μεταξύ μας, γνωρίζω όμως πως πρέπει να ξεχάσω ότι έπαιζα στην ΝΕΠ και να επικεντρωθώ στο παιχνίδι προς όφελος της νέας μου ομάδας. Παρόλα αυτά πιστεύω θα με βοηθήσει το γεγονός ότι γνωρίζω τον αντίπαλο, ώστε να ανταποκριθώ στο έπακρον στις απαιτήσεις του αγώνα».

Για την παρουσία του ΝΟΛ στην μεγάλη κατηγορία, επισημαίνει πως «πρόκειται για μια νεοσύστατη ομάδα με πολλές όμως δυνατότητες. Δεν έχει δείξει ακόμα πόσα μπορεί να κάνει και πόσα έχει να δώσει στο πρωτάθλημα. Ας μην ξεχνάμε ότι προπονούμαστε υπό δύσκολες συνθήκες, καθώς είτε λόγω επαγγελματικών υποχρεώσεων είτε λόγω σπουδών οι μισές παίκτριες δεν βρίσκονται σε καθημερινή βάση στη Λάρισα, με αποτέλεσμα να βρισκόμαστε όλες μαζί απευθείας στα παιχνίδια. Νομίζω πως είναι πολύ νωρίς ακόμα για κριθεί ο ΝΟΛ αρνητικά και να θεωρηθεί ότι θα είναι η ομάδα που θα πέσει».

Για τις εμφανίσεις στα δύο πρώτα παιχνίδια προσθέτει: «ο πρώτος αντίπαλος που είχαμε για φέτος ήταν η Γλυφάδα. Θεωρείται το φαβορί στο γκρουπ που είμαστε. Παρόλα αυτά σταθήκαμε στο ύψος μας κάνοντας το παιχνίδι ντέρμπι ενώ βρεθήκαμε από την αρχή μπροστά στο σκορ. Χάσαμε ωστόσο το παιχνίδι από δικά μας λάθη. Παρόλα αυτά το 12-9 νομίζω είναι πολύ καλό σκορ δεδομένου ότι κανείς δεν πίστεψε ότι μπορούμε να κοντράρουμε την ομάδα αυτή και για να είμαι ειλικρινής, δυστυχώς ούτε καν εμείς οι ίδιες δεν το πιστεύαμε και ίσως για αυτό να χάσαμε τη νίκη. Όσον αφορά το Χαλάνδρι, πρόκειται για μια ομάδα θα έλεγα στο ίδιο επίπεδο με εμάς. Το σκορ που φέραμε ωστόσο (15-12) ήταν υψηλό, δεχτήκαμε πολλά γκολ, καθώς κάναμε πάρα πολλά λάθη στην άμυνα. Πιστεύω ότι αν διορθώσουμε τα λάθη μας θα την κερδίσουμε στον επόμενο αγώνα ακόμα κι εκτός έδρας στο Χαλάνδρι. Οι ομάδες που είμαστε στο δεύτερο γκρουπ είναι κοντά σε επίπεδο για αυτό και όλα τα παιχνίδια είναι σημαντικά και αμφίρροπα. Για εμένα ούτε η Γλυφάδα είναι φαβορί πλέον γι την παραμονή».

Όμως πως είναι η ζωή στην Λάρισα, αθλητική και μη, για μία Πατρινή; Η ίδια  λέει «η αθλητική ζωή στη Λάρισα είναι παραπάνω από ικανοποιητική. Είμαστε ευχαριστημένες τόσο εγώ όσο κι η αδερφή μου η Μαρία από τις προπονήσεις και το γυμναστήριο αλλά και από την ομάδα στο σύνολό της. Έχουμε προσαρμοστεί και νιώσαμε από την αρχή μέρος του ΝΟΛ παρότι δεν είμαστε από εδώ. Τη ζωή εκτός αθλητισμού στη Λάρισα δεν την έχω γνωρίσει ακόμα καλά, όμως έχω εντυπωσιαστεί από το πόσο ζωντανή είναι η πόλη, από όσο έχω βγει στο κέντρο της.

Τέλος καταλήγει λέγοντας, «δεν θεωρώ ότι υπάρχει κάποιο μυστικό για να σταθεί μια αθλήτρια στο πιο υψηλό επίπεδο, ούτε και να θεωρείται από τις καλύτερες. Κατά τη γνώμη μου αρκεί να έχει θέληση για δουλειά και να μην τα παρατάει. Να ξεπερνά τις δυσκολίες και να μαθαίνει από τα λάθη της. Κάθε

λάθος, κάθε κατάσταση είναι και ένα μάθημα. Μέσω αυτού θα γίνεται καλύτερη και θα μπορεί να σταθεί στην Α1».

 

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ