ΠΡΟΤΑΣΗ ΨΗΦΙΣΜΑΤΟΣ ΤΗΣ ΛΑΪΚΗΣ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗΣ ΤΥΡΝΑΒΟΥ ΚΑΤΑ ΤΩΝ ΒΑΣΕΩΝ

Πρόταση ψηφίσματος για καταδίκη της κυβερνητικής πρόθεσης να ενισχύσει την παρουσία των αμερικανονατοϊκών βάσεων στη χώρα και ειδικά στην περιοχή, κατέθεσε στη χθεσινή συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου δήμου Τυρνάβου η Λαϊκή Συσπείρωση.

Το κείμενο του ψηφίσματος δεν έγινε δεκτό από την πλειοψηφία, με το δήμαρχο να υποστηρίζει ότι τα ψηφίσματα συναποφασίζονται από όλες τις παρατάξεις ή κατά πλειοψηφία και δεν υιοθετείται πρόταση ψηφίσματος μίας συγκεκριμένης παράταξης.

Η πρόταση

Η πρόταση ψηφίσματος που κατέθεσε η Λαϊκή Συσπείρωση αναφέρει τα εξής:

“Το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Τυρνάβου καταγγέλλει στο λαό του δήμου την πρόθεση της κυβέρνησης να εγκαταστήσει στην 110ΠΜ Νατοϊκή Βάση, ύστερα βέβαια και από την 6μηνη παράταση εγκατάστασης των αμερικανικών Drones. Η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ που καμώνεται δήθεν τη φιλειρηνική δύναμη, αποδεικνύεται ακόμα μια φορά, ότι αποτελεί το μεγαλύτερο πλυντήριο του αμερικάνικου ιμπεριαλισμού! Όχι μόνο διατηρεί και αναβαθμίζει τη βάση της Σούδας, αλλά μέσα σε μόλις δύο χρόνια γέμισε την Ελλάδα αμερικάνικες ΝΑΤΟικές βάσεις. Δεν θα διστάσει να μπλέξει το λαό μας σε πολεμικές επεμβάσεις για τα συμφέροντα των ιμπεριαλιστών.

Οι πρόσφατες δηλώσεις του Υπ. Άμυνας για την πρόθεση της κυβέρνησης να παραδώσει στους αμερικανοΝΑΤΟϊκούς στρατιωτικές εγκαταστάσεις σε Λάρισα, Βόλο, Αλεξανδρούπολη, Κάρπαθο κτλ. υπηρετεί όπως και όλες οι άλλες τα δολοφονικά τους σχέδια, στο Αιγαίο, τα Βαλκάνια και την ευρύτερη περιοχή της Μεσογείου και της Μ. Ανατολής, ειδικά σήμερα που οξύνονται οι ιμπεριαλιστικοί ανταγωνισμοί για τον έλεγχο των ενεργειακών πόρων και των αγορών.

Με διακηρυγμένο στόχο τη “γεωστρατηγική αναβάθμιση της Ελλάδας”, δηλαδή των συμφερόντων των ελληνικών επιχειρηματικών ομίλων στα Βαλκάνια, στο Αιγαίο και τη ΝΑ Μεσόγειο, συμμετέχει ενεργά στους επικίνδυνους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς των ΗΠΑ, του ΝΑΤΟ και της ΕΕ, σε πολεμικές ΝΑΤΟικές επεμβάσεις ενάντια στη Συρία και σε άλλους λαούς, ενισχύει την παρουσία των ΗΠΑ και του ΝΑΤΟ στη χώρα, στο Αιγαίο, στα Βαλκάνια, στηρίζει ενεργά την ένταξη της ΠΓΔΜ στο ΝΑΤΟ, τη στρατιωτική συμμαχία με τις κυβερνήσεις του Ισραήλ και της Αιγύπτου και τους πολεμικούς σχεδιασμούς στην περιοχή.

Μετατρέπουν την περιοχή  και τη χώρα μας σε μαγνήτη πολέμου, που θα δεχθούν γερά πλήγματα σε περίπτωση εμπλοκής, με τραγικές συνέπειες για το λαό μας, ενώ οι μόνοι ωφελημένοι είναι οι μεγάλοι επιχειρηματικοί όμιλοι.

Τούτες τις ώρες κανείς να μην εφησυχάζει. Ο πόλεμος των ιμπεριαλιστών είναι στη γειτονιά μας και θα έρθει και στο σπίτι μας αν δεν αντιδράσουμε.

ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ:

Να φύγουν τώρα τα αμερικανικά drones από την 110 Π.Μ. της Λάρισας και να μην γίνει η νέα βάση των ΗΠΑ στη Λάρισα.

Να κλείσουν τώρα όλες οι ξένες βάσεις που είναι στη χώρα μας.

Έξω από το ΝΑΤΟ και την ΕΕ με το λαό μας αφέντη στον τόπο του.

Έξω το ΝΑΤΟ από το Αιγαίο και τα Βαλκάνια.

Να σταματήσουν οι ιμπεριαλιστικοί πόλεμοι που γίνονται για τα συμφέροντα των πολυεθνικών.

Καμία εμπλοκή της χώρας μας στους ιμπεριαλιστικούς πολέμους του ΝΑΤΟ και της ΕΕ.

Καμία αλλαγή συνόρων και των συνθηκών που τα κατοχυρώνουν.

Να επιστρέψουν άμεσα όλες οι Ένοπλες Δυνάμεις μας που βρίσκονται εκτός συνόρων.

Να σταματήσει η κυβέρνηση να πληρώνει 4 δισ. ευρώ ετησίως για τους πολεμικούς σκοπούς του ΝΑΤΟ, να διατεθούν αυτά για τις εργατικές – λαϊκές ανάγκες.

Καμία περιστολή συνδικαλιστικών λαϊκών ελευθεριών.

Όχι στο φασισμό, τον εθνικισμό, το ρατσισμό και το σωβινισμό, αλληλεγγύη με όλους τους λαούς”.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ