ΆΣΚΗΣΗ ΕΤΟΙΜΟΤΗΤΑΣ ΓΙΑ ΣΕΙΣΜΟ ΣΤΟΝ 10ο ΠΑΙΔΙΚΟ ΣΤΑΘΜΟ

Ένα σημαντικό πρόγραμμα παρεμβάσεων σε όλους τους Δημοτικούς παιδικούς Σταθμούς της πόλης, εγκαινιάσθηκε στο 10ο Παιδικό Σταθμό, από την αρμόδια διεύθυνση της Αντιδημαρχίας Κοινωνικής Πολιτικής και στα πλαίσια της «Πόλης που Μαθαίνει», το πρωΐ της 14ης Νοεμβρίου, με μια βιωματική άσκηση ετοιμότητας σε περίπτωση σεισμού.

Σκοπός της άσκησης που πραγματοποιήθηκε κάτω από τις οδηγίες του Τεχνικού Ασφαλείας κ Βασίλειου Δαρδιώτη και με την παρουσία της Δ/ντριας Παιδικών Σταθμών & Εκπαιδευτικών Δράσεων κ. Σταυρούλας Μπαξεβάνου  είναι η εκπαίδευση και ετοιμότητα του προσωπικού σε παρόμοιες καταστάσεις, η εκπαίδευση και αφύπνιση των παιδιών μέσα από ένα διαδραστικό παιχνίδι και τέλος η ανάδειξη ελλείψεων ή βελτιώσεων που θα προκύψουν μέσα από την άσκηση αυτή.

Το σενάριο της προβλεπόμενης άσκησης αναφερόταν σε σεισμική δόνηση 5,8 R στο επίκεντρο (Λάρισα) και διάρκεια κύριου σεισμού 2 λεπτών χωρίς υλικές ζημιές και αγνοούμενους ή τραυματίες

Η άσκηση περιελάμβανε 6 Φάσεις:

1 Συναγερμός

2 Απόκριση

3 Εκκένωση

4 Συλλογή

5 Καταμέτρηση

6 Αποτίμηση

Να σημειωθεί ότι ο 10ος  Παιδικός Σταθμός επελέγη, καθώς ανήκει στους παιδικούς σταθμούς με αυξημένο βαθμό δυσκολίας λόγω ορισμένων χαρακτηριστικών όπως, η χωροταξία τους (αυξημένο πληθυσμιακά και δομικά αστικό ιστό) διώροφος και με περιορισμένο αύλειο χώρο.

Οι ασκήσεις ετοιμότητας θα συνεχιστούν και θα πραγματοποιηθούν στους χώρους του συνόλου των παιδικών σταθμών του Δήμου Λαρισαίων.

Επίσης το προσωπικό των Παιδικών Σταθμών, στις 21 Νοεμβρίου θα παρακολουθήσει αντισεισμικό σεμινάριο από τον ΟΑΣΠ στο χώρο του Μουσικού Σχολείου.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ