ΤΑ ΠΡΟΣΩΠΑ ΠΟΥ ΘΑ ΣΤΗΡΙΞΕΙ Ο ΣΥΡΙΖΑ ΣΤΟΥΣ ΔΗΜΟΥΣ ΤΗΣ Π.Ε. ΛΑΡΙΣΑΣ

Στην τελική ευθεία μπαίνει η οργάνωση Λάρισας του ΣΥΡΙΖΑ αναφορικά με τις στηρίξεις που θα παρέχει σε υποψηφίους δημάρχους στο νομό Λάρισας, αφού η μία μετά την άλλη οι εκκρεμότητες κλείνουν και εκείνο που απομένει είναι η επίσημες ανακοινώσεις τον προσώπων που θα στηρίξει το κόμμα στους 7 δήμους

στις εκλογές του Μαΐου.

Σύμφωνα με όσα διαφάνηκαν χθες κατά τη διάρκεια της τακτικής συνεδρίασης της Ν.Ε. του κόμματος στη Λάρισας, παρουσία του μέλους της Κεντρικής Επιτροπής και υπεύθυνου των Οργανώσεων Μελών Θεσσαλίας του κόμματος, Θωμά Τσούπου, έχει ήδη αποσαφηνιστεί η κατάσταση στους 5 από τους 7 δήμους ενώ επανεκτιμάται η κατάσταση στους  άλλους δύο δήμους όπου παρατηρείται έντονη κινητικότητα το τελευταίο διάστημα.

Πιο συγκεκριμένα θα πρέπει να θεωρείται δεδομένη η στήριξη του ΣΥΡΙΖΑ στους 4 νυν δημάρχους Αγιάς, Λάρισας, Τεμπών και Τυρνάβου κ.κ. Αντώνη Γκουντάρα, Απόστολο Καλογιάννη, Κώστα Κολλάτο και Παναγιώτη Σαρχώση, όπως και στον κ. Βαγγέλη Δημητρακόπουλο στο δήμο Φαρσάλων.

Από εκεί και πέρα με δεδομένο ότι υπάρχει διάθεση για δημιουργία ευρύτερων προοδευτικών σχημάτων στο δήμο Κιλελέρ γίνονται συζητήσεις μεταξύ των δύο αυτοδιοικητικών παρατάξεων του πρώην δημάρχου Ρίζου Κομήτσα και “Πάμε Κόντρα” του κ. Β. Μακατού και όλα δείχνουν ότι θα καταλήξουν σε συμφωνία με επικεφαλής τον εκπαιδευτικό κ. Μούσιο.

Συζητήσεις γίνονται και στο δήμο Ελασσόνας όπου οι αυτοδιοικητική παράταξη του ΣΥΡΙΖΑ με εκπρόσωπο τον μηχανικό Δημήτρη Καρανίκα και η Ολύμπου Πολιτεία με επικεφαλής πλέον τον δικηγόρο Νίκο Γάτσα αναμένεται να αναζητήσουν κοινή συνισταμένη και να προχωρήσουν στην επιλογή του επικεφαλής μέσα από διαδικασία εκλεκτόρων στα πρότυπα της  Συμπαράταξης Λαρισαίων του Απ. Καλογιάννη.

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ 

Στην ίδια συνεδρίαση για τις εκλογές στην Περιφέρεια Θεσσαλίας, παρουσιάστηκαν το περιεχόμενο και τα συμπεράσματα της πρόσφατης συνεδρίασης της Περιφερειακής Συντονιστικής Επιτροπής Θεσσαλίας του ΣΥΡΙΖΑ, που πραγματοποιήθηκε παρουσία του Γραμματέα της Κεντρικής Επιτροπής, Πάνου Σκουρλέτη.

Παράλληλα, έγινε συζήτηση για την εικόνα που έχει διαμορφωθεί στην Περιφέρεια μέχρι σήμερα μετά τις ενέργειες που ήδη έγιναν αλλά και τα απαραίτητα επόμενα βήματα που έχουν δρομολογηθεί, για την συνδιαμόρφωση ενός ευρύτερου, προοδευτικού και δημοκρατικού σχήματος με επικεφαλής τον Ν. Τσιλιμίγκα, με στόχο τη νικηφόρα πορεία προκειμένου να αλλάξει η περιφερειακή αρχή.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ