ΣΤΟ ΕΔΩΛΙΟ ΤΟΥ ΚΑΤΗΓΟΡΟΥΜΕΝΟΥ Ο ΠΡΟΪΣΤΑΜΕΝΟΣ Α/ΒΑΘΜΙΑΣ ΛΑΡΙΣΑΣ

Διώχθηκε αυτεπάγγελτα για πράξη που ωφέλησε το ελληνικό δημόσιο…

Στο εδώλιο του τριμελούς πλημμελειοδικείου Λάρισας θα καθίσει τη Δευτέρα 26 Νοεμβρίου ο προϊστάμενος α/βαθμιας εκπαίδευσης Λάρισας Σ. Βούλγαρης με την κατηγορία της παράβασης καθήκοντος κατ’ εξακολούθηση, μετά από αυτεπάγγελτη δίωξη που του ασκήθηκε από την Εισαγγελία Λάρισας.

Η υπόθεση αφορά την απόφαση του κ. Βούλγαρη τον Αύγουστο του 2017 για τη μεταφορά των 19 μαθητών από το δημοτικό σχολείο Σωτηρίτσας που είχε κριθεί ακατάλληλο στο δημοτικό σχολείο Μελιβοίας, σύμφωνα με σχετική απόφαση του δημοτικού συμβουλίου του δήμου Αγιάς.

Τότε είχαν αντιδράσει γονείς των μαθητών που επιθυμούσαν τη μεταφορά των μαθητών σε δημοτικό σχολείο της Αγιάς, αίτημα που όπως αναφέρουν από τη διεύθυνση α/βαθμιας θα προκαλούσε μεγάλη αναστάτωση λίγες μόλις ημέρες πριν την έναρξη της σχολικής χρονιάς.

Ο προϊστάμενος έκρινε ότι οι μαθητές θα μπορούσαν να μεταφερθούν τόσο για υπηρεσιακούς όσο και για παιδαγωγικούς λόγους στο 3θεσιο δημοτικό της Μελιβοίας το οποίο πέρυσι μετατράπηκε σε 5θεσιο και από φέτος είναι οργανικά 6θεσιο, ενώ η μεταφορά τους θα γινόταν με λεωφορείο με σαφώς μικρότερο κόστος από αυτό που απαιτούνταν για τη μεταφορά τους με ταξί στην Αγιά. Υπολογίζεται ότι το δημόσιο ωφελήθηκε τουλάχιστον κατά 30.000 € μόνο από τη μεταφορά των μαθητών.

Με αφορμή αυτή την απόφαση και με δεδομένες τις αντιδράσεις γονέων υπήρξε αυτεπάγγελτη παρέμβαση του εισαγγελέα που έκρινε ότι βάσει Π.Δ. ο προϊστάμενος θα έπρεπε να υιοθετήσει το αίτημα των γονέων και κατά συνέπεια ο κ. Βούλγαρης υπέπεσε στο αδίκημα της παράβασης καθήκοντος.

Η συνέχεια της υπόθεσης τη Δευτέρα στην αίθουσα του τριμελούς πλημμελειοδικείου της Λάρισας.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ