ΣΤΕΙΡΩΝΕΙ ΑΔΕΣΠΟΤΕΣ ΓΑΤΕΣ Ο ΔΗΜΟΣ ΛΑΡΙΣΑΙΩΝ

Στο πλαίσιο της εφαρμογής των διατάξεων του Νόμου 4039/2012, ο Δήμος Λαρισαίων, επεκτείνει το υφιστάμενο πρόγραμμα στειρώσεων αδέσποτων σκύλων και σε αδέσποτες γάτες. Το πρόγραμμα είχε εφαρμοστεί με επιτυχία τις δυο προηγούμενες χρονιές και συνεχίζεται φέτος.

Ο Δήμος Λαρισαίων είναι από τους ελάχιστους Δήμους της χώρας, που αντιμετωπίζει το ζήτημα των αδέσποτων γατών, διαθέτοντας σημαντικούς οικονομικούς και ανθρώπινους πόρους.

Το πρόγραμμα στειρώσεων θα αφορά εξήντα (60) αδέσποτες γάτες και θα πραγματοποιηθεί σε συνεργασία με τα φιλοζωικά σωματεία της πόλης μας, μέλη των οποίων, μαζί με ενδιαφερόμενους φιλόζωους πολίτες, θα αναλάβουν την περισυλλογή και την επανατοποθέτηση των ζώων.

Οι στειρώσεις θα διενεργούνται μια φορά την εβδομάδα στο χειρουργείο του κυνοκομείου του Δήμου Λαρισαίων από το ιατρικό προσωπικό του κυνοκομείου. Επιπλέον, οι αδέσποτες γάτες θα εμβολιάζονται, θα αποπαρασιτώνονται και θα σημαίνονται ηλεκτρονικά. Οι γάτες μετά την στείρωση, θα επανατοποθετούνται στο αρχικό σημείο περισυλλογής τους.

Οι πολίτες που φροντίζουν αδέσποτες γάτες και ενδιαφέρονται μπορούν να τηλεφωνούν στο 2417722721, Δευτέρα ως Παρασκευή, 8.30π.μ. – 10.30π.μ., για να δηλώνουν τα ζώα. Θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ