Μ. ΧΑΡΑΚΟΠΟΥΛΟΣ: ΓΙΑΤΙ ΠΑΡΑΤΕΙΝΕΤΕ ΤΟ ΑΔΙΕΞΟΔΟ ΜΕ ΤΑ ΔΙΠΛΩΜΑΤΑ ΟΔΗΓΗΣΗΣ;

«Τον τελευταίο καιρό οι αντιδράσεις για την μη πραγματοποίηση εξετάσεων για διπλώματα οδήγησης ολοένα και μεγαλώνουν. Εδώ και ενάμιση περίπου μήνα, από τις αρχές Οκτωβρίου, δεν πραγματοποιούνται εξετάσεις για δίπλωμα οδήγησης, με αποτέλεσμα να δημιουργείται έντονο πρόβλημα τόσο στους εκπαιδευτές

υποψηφίων οδηγών όσο και στους πολίτες». Τα παραπάνω αναφέρει ο τομεάρχης Προστασίας του Πολίτη της Νέας Δημοκρατίας, βουλευτής Λαρίσης, κ. Μάξιμος Χαρακόπουλος σε ερώτηση που απευθύνει στον υπουργό Μεταφορών κ. Χρήστο Σπίρτζη.

Της ερώτησης προηγήθηκε ενημέρωση του Θεσσαλού πολιτικού για το πρόβλημα από τον αντιπρόεδρο του Συλλόγου Εκπαιδευτών Υποψήφιων Οδηγών Λάρισας κ. Αναστάσιο Αγριόγιαννη και τον γραμματέα κ. Νίκος Οικονόμου.

Στην κοινοβουλευτική του παρέμβαση, ο Μάξιμος Χαρακόπουλος αναφέρει ότι «σύμφωνα με ενημέρωση από το Σύλλογο Εκπαιδευτών Υποψήφιων Οδηγών Λάρισας, το πρόβλημα δημιουργείται από την ασυνέπεια του αρμόδιου Υπουργείου να λύσει το πρόβλημα με την αποζημίωση των εξεταστών. Πιο συγκεκριμένα, από τις 30 Απριλίου βάσει νομοθεσίας, οι εξεταστές δεν λαμβάνουν την αποζημίωση. Η έγγραφη διαβεβαίωση του Υπουργείου στις 2 Μαΐου 2018 ότι, σε υπό διαβούλευση σχέδιο νόμου σχετικά με “τη δοκιμασία προσόντων και συμπεριφοράς υποψηφίων οδηγών” θα υπάρχει διάταξη ώστε να συνεχιστεί η αποζημίωση των εξεταστών μέχρι τις 30 Σεπτεμβρίου, επέτρεψε την συνέχιση των εξετάσεων. Όμως, παρότι οι εξεταστές, τουλάχιστον της Διεύθυνσης Μεταφορών στη Λάρισα εργάστηκαν κανονικά για πέντε μήνες, δεν υπήρξε πληρωμή της αποζημίωσης άλλα ούτε και νομοσχέδιο. Έτσι, αφού οι ανακοινώσεις του Υπουργείου δεν τηρήθηκαν, από τις αρχές Οκτωβρίου, οι εξεταστές απέχουν από τα καθήκοντά τους. Και παρά τη νέα γραπτή ανακοίνωση στις 24 Οκτωβρίου, στην οποία το αρμόδιο Υπουργείο ενημερώνει ότι στο εν λόγω νομοσχέδιο, που βρίσκεται αυτή τη στιγμή για επεξεργασία στη νομοπαρασκευαστική επιτροπή (ΚΕ.Ν.Ε), υπάρχει συγκεκριμένο άρθρο που λύνει το πρόβλημα μέχρι το τέλος Δεκεμβρίου, η εμπιστοσύνη έχει πλέον χαθεί.

Όπως είναι προφανές, το πρόβλημα που έχει ήδη δημιουργηθεί πλήττει τόσο τους επαγγελματίες εκπαιδευτές όσο και τους πολίτες που επιθυμούν να πάρουν ή να ανανεώσουν το δίπλωμα. Ειδικά για όσους επιθυμούν να εργαστούν ως επαγγελματίες οδηγοί, η αναμονή αυτή είναι ιδιαίτερα επιβαρυντική».

Κατόπιν τούτων, το στέλεχος της αξιωματικής αντιπολίτευσης καλεί τον αρμόδιο υπουργό να απαντήσει:

  1. Για ποιους λόγους, και παρότι υπήρξαν έγγραφες διαβεβαιώσεις, δεν έχει διεκπεραιωθεί το ζήτημα με την αποζημίωση των εξεταστών.
  2. Πότε θα λυθεί το πρόβλημα ώστε να ξεκολλήσει η διαδικασία απονομής διπλωμάτων.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ