Γ. ΚΑΤΣΙΑΝΤΩΝΗΣ: ΑΡΟΝ ΑΡΟΝ ΜΑΖΕΥΕΤΕ ΤΑ ΑΣΥΜΜΑΖΕΥΤΑ ΤΟΥ ΝΟΜΟΥ ΚΑΤΡΟΥΓΚΑΛΟΥ

Για μια πανικόβλητη κυβέρνηση, που αυτοακυρώνεται μέσα από τις ενέργειες της κάνει λόγο ο Βουλευτής Λάρισας της Νέας Δημοκρατίας Γιώργος Κατσιαντώνης, στην εισήγησή του στη Βουλή για το ασφαλιστικό νομοσχέδιο, που αφορά τις μειώσεις στις ασφαλιστικές εισφορές σε ελεύθερους επαγγελματίες, αυτοαπασχολούμενους και αγρότες.

Ο Γιώργος Κατσιαντώνης υπενθυμίζει στους κυβερνώντες τους επαίνους που έδιναν στους εαυτούς τους πριν από δυόμισι χρόνια με τον  περιβόητο νόμο Κατρούγκαλου , σημείο αναφοράς όπως ζητωκραύγαζαν για την ασφαλιστική μεταρρύθμιση, μόνο  που τα λόγια τους όπως επισήμανε ο Βουλευτής Λάρισας της Νέας Δημοκρατίας κατέρρευσαν, μαζί με το νόμο που παρέσυρε στη φτώχεια τους πολίτες της χώρας.

 

“Οι εκπλήξεις σας, κάθε άλλο παρά θετικές και ευχάριστες είναι, αφού το μόνο που πετυχαίνετε είναι να αυτοακυρώνεστε, όπως και με το παρόν νομοσχέδιο, που κορυφώνετε το ράβε-ξήλωνε του Νόμου Κατρούγκαλου. Μας είχατε πει χτυπώντας το χέρι στα έδρανα, εδώ μέσα, ότι αυτός ο Νόμος θα έφερνε τα πάνω κάτω στην ασφαλιστική δικαιοσύνη και θα εξίσωνε τους ασφαλισμένους έναντι των παλιών δήθεν ανισοτήτων. Αλλά αυτό που δεν μας είχατε πει, ήταν για την προχειρότητα του πονήματός σας και ότι μετρούσατε ανάποδα για την κατάργησή του, καθώς 2 ½ χρόνια μετά την ψήφισή του, τον μαζεύετε άρον άρον”.

 

Ο Βουλευτής Λάρισας της Νέας Δημοκρατίας τόνισε στην ομιλία του  ότι η κυβέρνηση επιχειρεί να μαζέψει τα ασυμμάζευτα, υπογραμμίζοντας τις καταστροφικές συνέπειες της κυβερνητικής πολιτικής στην οικονομία και στους ασφαλισμένους που από το 2016 γονάτισαν με τις εξοντωτικές εισφορές που τους επέβαλλε λέγοντας χαρακτηριστικά:

 

“Φτάσαμε σήμερα να έχουμε ελεύθερους επαγγελματίες σε αδιέξοδο, τους πρώην εργαζόμενους με μπλοκάκια  να συνεχίζουν ως μισθωτοί, πλην όμως στην πράξη έχουν δει πετσοκομμένες τις αποδοχές τους λόγω συμψηφισμών, και πάνω από όλα έχουμε τα συμπεράσματα που καταγράφηκαν αυτά τα χρόνια… Τα οποία, δυστυχώς, έδειξαν κατακόρυφη πτώση του αριθμού των αυτοαπασχολούμενων και ελεύθερων επαγγελματιών.  Προφανώς, αυτό το τελευταίο, καταλαβαίνετε τι σημαίνει από άποψης κυκλικής οικονομίας, αφού η μείωση του αριθμού τους, έφερε φυσικά και μείωση των δηλωθέντων εισοδημάτων τους.

 

Ξέρετε, πλέον, ότι καταστρέψατε τους Ελεύθερους Επαγγελματίες, τους Γιατρούς, τους Δικηγόρους, τους Μηχανικούς, τους Οικονομολόγους, τους Αυτοαπασχολούμενους και τους Αγρότες. Και φυσικά, καταστρέψατε την οικονομία γιατί, δε φτάνει το τραγικό ασφαλιστικό σύστημα που επιβάλατε, συνεχίσατε και με τον ίδιο τραγικό τρόπο την τακτική της υπερφορολόγησης, γεγονός που διέλυσε κι ακόμη διαλύει ότι απέμεινε από τον παραγωγικό ιστό της χώρας”.

 

Ο Γιώργος Κατσιαντώνης αναφέρθηκε και στον προϋπολογισμό του 2019 , επισημαίνοντας ότι η κυβερνητική ατζέντα είναι… άδεια από αναπτυξιακά μέτρα, ρωτώντας  πρόσωπο κατά πρόσωπο την ηγεσία τα εξής:

 

” Αλήθεια, είναι ανάπτυξη και εξέλιξη  του ασφαλιστικού συστήματος οι δύο ταχυτήτων κατηγορίες συνταξιούχων?

 

Αλήθεια, πόσο ανταποδοτικές είναι οι δυσβάσταχτες εισφορές που καταβάλουν οι ασφαλισμένοι?

 

Καθόλου, θα σας απαντήσω, και το όλο θέμα γίνεται ακόμη χειρότερο, αφού ταυτόχρονα εσείς, προκειμένου, για παράδειγμα, να παγώσετε την περικοπή των συντάξεων (με την οποία φυσικά δεν διαφωνούμε αλλά υπό άλλες προϋποθέσεις), εσείς, λοιπόν:

 

  • κόβετε μέτρα για τους ανέργους,

 

  • κόβετε εξετάσεις για τους άπορους στη δημόσια υγεία,

 

  • αντιμετωπίζετε απαθώς την αδυναμία έγκαιρης χορήγησης των φαρμάκων και εξετάσεων σε καρκινοπαθείς (τον περασμένο Αύγουστο, χαρακτηριστικά, εκλιπαρούσαν να τους εγκρίνετε το σκεύασμα Etoposide και την εξέταση Oncotype DX).

 

  • Δημιουργείτε στρατιές ανέργων, αφού το σύστημα ασφάλισης δεν βοηθά την ενίσχυση της απασχόλησης (πάνω από 1 εκατομμύριο οι άνεργοι τα τελευταία χρόνια…).”

 

Ο Βουλευτής Λάρισας της Ν.Δ χαρακτήρισε την πολιτική της συγκυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ- ΑΝΕΛ αψυχολόγητη και με έλλειψη στρατηγικού σχεδιασμού, που στερεί από τη χώρα πολύτιμη ρευστότητα,  και που η μόνη της επιτυχία είναι η φτωχοποίηση των Ελλήνων.

 

“Ξέρετε, δεν μας λένε τίποτα τα πλασματικά υπερπλεονάσματα, γιατί ακριβώς σε αυτά βασιστήκατε και ακόμη βασίζεστε για να μας βγάλετε από τη μνημονιακή περίοδο (που εσείς μας βυθίσατε τρία χρόνια τώρα…)… Γιατί, πραγματικά, αν ξέρατε το μέγεθος της καταστροφής με τα μνημόνια που μας επιβάλατε, θα ψάχνατε γωνιά να κλάψετε πριν το κλάμα που θα ρίξετε μετά το αποτέλεσμα της κάλπης…

 

Όμως, ευτυχώς, ακόμη και αυτοί που σας χαϊδεύουν τόσα χρόνια τα αυτιά, οι της Ευρώπης, σας τράβηξαν τελικά το αυτάκι, αφού σας ψέλνουν στην τελευταία έκθεσή τους για το ότι ξεχάσατε, μετά το τέλος του Μνημονίου, να προχωρήσετε τις μεταρρυθμίσεις που είχατε συμφωνήσει, και μάλιστα, καμία από αυτές δεν έχει ολοκληρωθεί!!! ”

 

Γυρνώντας προς τους κυβερνώντες ο Γιώργος Κατσιαντώνης  ρώτησε , γιατί παρεκκλίνουν το “τιμόνι” της χώρας στο διχασμό και την αυτοκαταστροφή οδηγώντας στο γκρεμό τον ελληνικό λαό, τονίζοντας ότι:

 

“Aν θέλετε να αυτοκαταστραφείτε ως πολιτικές οντότητες, δεν μου πέφτει προσωπικά λόγος, όμως μας πέφτει και κυρίως πέφτει λόγος στον Ελληνικό λαό γιατί τον οδηγείτε στην καταστροφή με τις δικές σας ενέργειες. Πολύ σύντομα, θα δείτε φάτσα κάρτα το πλήρωμα του πολιτικού και κοινωνικού σας χρόνου. Και θα είναι αμείλικτος ο πέλεκυς της ψήφου των πολιτών…

 

Ποτέ δεν είναι αργά για σύνεση και συναίνεση, αρκεί να ακολουθήσετε το δρόμο της λογικής και του διαλόγου, όπως σας έχουμε καλέσει κατ’ επανάληψη από τούτο το βήμα. Μένει να δούμε τις ειλικρινείς προθέσεις σας!”

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ