ΤΟ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙ ΤΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ ΠΡΟΛΗΨΗΣ ΛΑΡΙΣΑΣ ΔΙΕΚΔΙΚΕΙ ΤΟ ΔΙΕΘΝΕΣ ΒΡΑΒΕΙΟ “POMPIDOU 2018”

Το Εργαστήρι Ζωής του Κέντρου Πρόληψης Λάρισας  μεγάλωσε και άνοιξε τα φτερά του για να πετάξει ακόμη πιο ψηλά, έξω από τη χώρα και έφτασε  στο κέντρο της  Ευρώπης.

Φέτος, η υποψηφιότητα του Κέντρου για το Βραβείο Πρόληψης POMPIDOU 2018 του Συμβουλίου της Ευρώπης, το συνδέει με τις καλές ευρωπαϊκές πρακτικές στο χώρο της πρόληψης και εντείνει τον διάλογο που ήδη έχει ξεκινήσει για το πρόγραμμα που υλοποιεί στην ευρωπαϊκή επιστημονική κοινότητα.

Το Εργαστήρι Ζωής, εκπροσωπώντας την Ελλάδα, προκρίθηκε και καλείται να συμμετέχει στους τελικούς που θα διεξαχθούν στις 26-28 Νοεμβρίου στο Σταβάνγκερ της Νορβηγίας .

Μιλώντας χθες η πρόεδρος του Κέντρου Πρόληψης κ. Ευαγγελία Λιακούλη σημείωσε:

“Είμαστε χαρούμενοι που η Λάρισα και η Θεσσαλία , εκπροσωπεί τη χώρα μας σε μια κορυφαία διοργάνωση του Συμβουλίου της Ευρώπης, διεκδικώντας επάξια ένα σημαντικό τίτλο διάκρισης, το βραβείο Πρόληψης POMPIDOU 2018 του Συμβουλίου της Ευρώπης.

Η αποστολή στο Σταβάνγκερ της Νορβηγίας για τους τελικούς με επικεφαλής τον Υπουργό Υγείας κ Ξανθό, αποτελείται από εντεταλμένη αντιπροσωπεία του Υπουργείου Υγείας και του υπουργείου Εξωτερικών, τον κ Περιφερειάρχη Θεσσαλίας και πρόεδρο της ΕΝΠΕ κ Αγοραστό , την Πρόεδρο του Δ.Σ. του Κέντρου Πρόληψης κ Ευαγγελία Λιακούλη, τα μέλη του περιφερειακού συμβουλίου  κ Βασίλη Πινακά (και μέλος του ΔΣ του Κέντρου) και Κων/νο Μπάρδα , την επιστημονική υπεύθυνη κ Κουφάκη καθώς και τον έφηβο του Εργαστηρίου Χρήστο Παναγιωτόπουλο που θα παρουσιάσει το έργο στον τελικό διαγωνισμό.

Ξεκινάμε το ταξίδι στις 25/11,  καθώς στις 26 /11  θα γίνει η προετοιμασία της παρουσίασης από την αποστολή μας, με αυστηρό πρωτόκολλο και ειδικούς σκηνοθέτες, ενώ στις 27/11 το βράδυ θα γίνει η παρουσίαση, η ανακοίνωση των νικητών και η τελετή απονομής  ενώπιον της ολομέλειας του Συμβουλίου της Ευρώπης”.

ΕΚΔΗΛΩΣΗ  ΓΙΑ ΤΑ 20 ΧΡΟΝΙΑ ΤΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ ΠΡΟΛΗΨΗΣ

Στη συνέχεια η κ. Λιακούλη αναφέρθηκε στην εκδήλωση για τα 20 χρόνια λειτουργίας του Κέντρου Πρόληψης που θα γίνει στις 29 Νοεμβρίου στο ΔΩΛ, λέγοντας τα εξής:

“Με την επιστροφή της αποστολής μας από τη Νορβηγία, στις 29/11 στις 8 το βράδυ, θα πραγματοποιηθεί στο Δημοτικό Ωδείο Λάρισας, η εκδήλωσή μας για τα 20 χρόνια του Κέντρου Πρόληψης Λάρισας καθώς και της  συμμετοχής μας στον διεθνή διαγωνισμό για το Βραβείο Πρόληψης 2018.

Η εκδήλωσή μας, θα παρουσιάσει την πορεία του Κέντρου  από το 1998 μέχρι σήμερα, μέσα από μουσική και δρώμενα των ίδιων των παιδιών του Εργαστηρίου Ζωής, δίνοντας παράλληλα με ζωντανό τρόπο, πώς λειτουργούν τα τμήματα του εργαστηρίου μας, ενώ οι αφηγητές θα μας ταξιδέψουν σε στιγμές σημαντικές για τη Λάρισα των τελευταίων 20 χρόνων .

Πολλές εκπλήξεις και γεγονότα επί σκηνής, θα μας κρατήσουν συντροφιά σε μια βραδιά, που φιλοδοξούμε να μείνει σε όλους αξέχαστη, με τους φορείς μας να συμμετέχουν ενεργά και τα σχήματα της πόλης μας να μοιράζονται τη χαρά μας, σ’αυτό το πανηγύρι της Πρόληψης.

Ξεχωριστή θέση θα καταλάβουν οι βραβευθέντες από εμάς για την προσφορά τους στην τοπική κοινότητα, τέσσερα ξεχωριστά σύνολα που έχουν κάνει αίσθηση για την προσφορά τους στην κοινωνία, στον εθελοντισμό και στον πολιτισμό”.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ