ΑΡΧΙΣΕ ΝΑ ΜΥΡΙΖΕΙ ΕΚΛΟΓΕΣ

* Του Απόστολου Τσένη

Ο κ. Τσίπρας μπορεί να προσπαθεί να μας πείσει ότι η κυβέρνησή του θα εξαντλήσει τη θητεία της και θα φτάσει στον Οκτώβριο του έτους 2019, αλλά η επιχείρηση της προεκλογικής προετοιμασίας του έχει ήδη αρχίσει και δεν μπορεί πλέον να περάσει απαρατήρητη.

Επιδιώκει πιο πολλές δημόσιες εμφανίσεις, με κάθε αφορμή ενώ κάνει συνεχόμενες εξαγγελίες «παροχών», προς κάθε κοινωνική κατεύθυνση. Τέλος δεν αποφεύγει τις συνθηματολογικές παρεμβάσεις όπως έκανε πρόσφατα από το βήμα της Βουλής, για να ανατραπεί το δυσμενές κλίμα και να προσεγγίσει άμεσα τους έλληνες πολίτες.

Διερωτώμαι όμως, αν θα βρει αρκετά υπόλοιπα πολιτικής δύναμης για να αντέξει τον μακρόπνοο κυβερνητικό σχεδιασμό που σαν σκοπό του έχει τη μείωση της δημοσκοπικής ψαλίδας, που έχει ανοίξει αρκετά, ανάμεσα  στον ΣΥΡΙΖΑ από την ΝΔ.

Η αλήθεια είναι ότι διαθέτει κάμποσα βέλη στην «πολιτική φαρέτρα» του αλλά νομίζω ότι αυτά δεν του δίνουν χρόνο πολιτικής επιβίωσης μακρύτερο από το τέλος της Άνοιξης, του έτους 2019.

Στην «αντίπερα όχθη» ο κ. Κυρ. Μητσοτάκης πραγματοποιεί στρατηγικές κινήσεις που βελτιώνουν την πολιτική του εικόνα με τη συχνή και καθημερινή του προσωπική επαφή, με τους πολίτες γιατί μπορεί να περπατήσει με μεγαλύτερη ευκολία ανάμεσα στον κόσμο της καθημερινότητας.

Έχει περάσει ανεπιστρεπτή, η εποχή του φτηνού λαϊκισμού, όπου ο κ. Τσίπρας ανέβαινε σε αγροτικά οχήματα, για να μιλήσει στους αγρότες.

Με την παρέλευση μιας εκλογικής θητείας, στην διακυβέρνηση της χώρας, είναι πλέον δύσκολο να ακολουθήσει ανάλογη πορεία, γιατί σε κάθε του βήμα έρχεται αντιμέτωπος με τον ίδιο του τον εαυτό και με τα ψέματα, που είχε δεσμευθεί προεκλογικά.

Στη Νέα Δημοκρατία έχουμε εντοπίσει τη δυσκολία που αντιμετωπίζει ο πρωθυπουργός Αλ. Τσίπρας, το τελευταίο διάστημα, στις δημόσιες εμφανίσεις του. Τελευταία, δεν είναι λίγες οι φορές που αστυνομικές δυνάμεις χρειάστηκε να περιφρουρήσουν τους χώρους ομιλίας του.

Αυτή την «Αχίλλειο πτέρνα» του πρωθυπουργού, θα επιχειρήσει να εκμεταλλευθεί πολιτικά ο κ. Κυρ. Μητσοτάκης, στο δρόμο προς τις κάλπες. Όσο δηλαδή ο κ.Τσίπρας θα προσπαθεί να πείσει το λαό για την βελτίωση των δεικτών της οικονομίας που έχει επιτύχει η κυβέρνησή του, τόσο ο κ. Κυρ. Μητσοτάκης με στοχευόμενες κινήσεις, θα αναδεικνύει την απόσταση που χωρίζει τα όσα υποστηρίζει η κυβέρνηση από την πραγματική κατάσταση που βιώνει ο μέσος έλληνας πολίτης.

Τέτοια πολιτική κίνηση πραγματοποίησε ο κ. Κυρ. Μητσοτάκης, την προηγούμενη Πέμπτη, όταν την ώρα της ομιλίας του κ. Τσίπρα στη Βουλή, αυτός επισκεπτόταν την γειτονιά στην οποία διαμένει ο πρωθυπουργός, την Κυψέλη.

Μία κίνηση μέσα από την οποία ο αρχηγός της ΝΔ θέλησε να αναδείξει ότι η πραγματική οικονομία και η σκληρή καθημερινότητα απέχουν πολύ από τα όσα ισχυρίζεται ο πρωθυπουργός ότι έχει καταφέρει.

Μπορούμε, Αξίζουμε Καλύτερα.

 

*  Ο Απόστολος Τσένης, είναι Αξκός Ιπτάμενος (ε.α.) της Πολεμικής Αεροπορίας και ανήκει στο Τομέα Πολιτικής Υποστήριξης (Μητρώο Πολιτικών Στελεχών), της ΝΔ.

ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ Paidis.com