ΜΑΖΙΚΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΤΟΥ ΚΚΕ ΣΤΗ ΛΑΡΙΣΑ ΓΙΑ ΤΑ 100 ΧΡΟΝΙΑ ΤΟΥ ΚΟΜΜΑΤΟΣ

Στην κατάμεστη αίθουσα εκδηλώσεων της Δημοτικής Πινακοθήκης πραγματοποιήθηκε, την Πεμπτη 22 Νοέμβρη, από την Τομεακή Επιτροπή Λάρισας του ΚΚΕ η πολιτική – πολιτιστική εκδήλωση προς τιμήν των 100 χρόνων ζωής και δράσης του Κόμματος.

Η εκδήλωση άνοιξη με την απόδοση συμβολικού αναμνηστικού σε μέλη του Κόμματος, των οποίων τη ζωή σφράγισε η ιδιότητα του μέλους του κόμματος.

Την απονομή έκανε ο Θανάσης Σερδένης, στέλεχος του ΚΚΕ, ο οποίος στην τοποθέτησή του ανέφερε: «Στη μεγάλη αυτή επέτειο του Κόμματός μας, στο διάβα ενός ολόκληρου αιώνα, χιλιάδες μέλη του Κόμματος τράβηξαν μπροστά, σε κορυφαίες στιγμές της ταξικής πάλης αλλά και σε αναποδιές, στα δύσκολα χρόνια των εξοριών και φυλακίσεων, της αναμέτρησης με έναν αδίστακτο αντίπαλο.

Δεν κάνανε πίσω, ακόμη κι όταν αυτός ο αντίπαλος φάνταζε ανίκητος. Δεν κάνανε πίσω, δεν ταλαντεύτηκαν, αντίθετα κράτησαν το Κόμμα όρθιο, όταν ο κόσμος αναποδογύριζε, στα χρόνια των ανατροπών. Τράβηξαν μπροστά στα χρόνια της ανασυγκρότησης. Κάποιοι από αυτούς τους συντρόφους και τις συντρόφισσες βρίσκονται ανάμεσά μας. Είναι ιδιαίτερη η χαρά μας».

Τα μέλη του κόμματος που βραβεύτηκαν ήταν οι Γαβριηλίδης Γαβριήλ, Βασίλης Μπάλλας, Αριστείδης Μπίγκας, Γιάννης Οικονόμου, Ελένη Παχή-Κατσή, Ιωάννης Παχής, Κωνσταντίνα Τάχα-Γιωτάκου, Γιώργος Φιλιππίδης και Κωνσταντίνος Φράγκος.

Ακολούθησε η κεντρική ομιλία από την Μαρία Γαβαλά, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ.

Στη συνέχεια πραγματοποιήθηκε συναυλία αφιερωμένη στο έργο «Καπνισμένο τσουκάλι», υπό τη διεύθυνση του Δημήτρη Φωτιάδη, με τη συμμετοχή των μουσικών Ελπίδα Τσιακτάκη (φλάουτο), Απόστολο Κωσταβέλη (κλαρινέτο), Αντώνη Βλαχογιώργο (βιολί), Βασίλης Μπαλή (μπουζούκι), Χρήστο Καλαμπούκα (λαούτο), Ιωάννα Μπαλή (πλήκτρα), Βασίλη Σουρλατζή (ακουστική κιθάρα), Θωμά Παπουλάκο (ηλεκτρικό μπάσο), Κώστα Μίτιν (τύμπανα) και τους ερμηνευτές Απόστολο Φωτιάδη, Μαρία Φωτιάδη και Γεωργία Χατζημπαλάση.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ