ΑΠΕΛΠΙΔΑ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ ΓΙΑ ΝΑ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΣΕΙ ΕΝΤΥΠΩΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΟ ΠΑΡΚΟ ΤΩΝ ΕΥΧΩΝ

Η απάντηση του Δήμου Λαρισαίων στην ανακοίνωση της κ. Ρ. Καραλαριώτου

Η κ. Καραλαριώτου πέρσι επιχείρησε να πλήξει τη δημοτική αρχή με την γενικότερη στάση της απέναντι στο σχέδιο του Δήμου για τη λειτουργία του «Πάρκου των Ευχών». Παρά το γεγονός ότι είχε ψηφίσει θετικά για την δημιουργία του, στη συνέχεια έθετε ζητήματα για τις  διαδικασίες, επιχειρώντας να δημιουργήσει σκιές.

Ακολούθησαν από άλλους κύκλους, οικονομικούς και εκτός Λάρισας,  λυσσαλέες προσπάθειες προκειμένου να πληγεί το Πάρκο, ακόμα και να διακοπεί η λειτουργία του.

Η εξέλιξη είναι γνωστή, μετά από  σωρεία καταγγελιών και ελέγχων, όλες οι αρμόδιες  ελεγκτικές αρχές και υπηρεσίες κατέληξαν στη διαπίστωση ότι το Πάρκο λειτούργησε με νομιμότητα και ασφάλεια. Επίσης, ως γνωστόν, όλες οι μετέπειτα αποφάσεις των αρμόδιων διοικητικών επιτροπών έκριναν ως ορθές όλες τις διαδικασίες.

Το κυριότερο, όμως  είναι ότι  το «Πάρκο των Ευχών» αγαπήθηκε από τους Λαρισαίους και εντυπωσίασε  τους επισκέπτες. Οι οικογένειες της Λάρισας, μικροί και μεγάλοι απόλαυσαν το Πάρκο των Ευχών και οι χιλιάδες επισκέπτες από άλλες περιοχές, έμειναν με τις καλύτερες εντυπώσεις και παράλληλα τόνωσαν την τοπική οικονομία.

Δυστυχώς, όπως πέρσι έτσι και φέτος η κ. Καραλαριώτου, πιστή στην τακτική της, επιμένει να θέτει ζητήματα για την φετινή διοργάνωση επιχειρώντας να δημιουργήσει και πάλι σκιές. Όπως φαίνεται πρόκειται για απέλπιδα προσπάθεια να προκαλέσει εντυπώσεις. Αφού δεν βγήκε το αφήγημα περί «ανίκανης» δημοτικής αρχής, όπως δεν βγαίνει και το αφήγημα περί «ανύπαρκτου έργου»,  εν όψει των εκλογών, στρέφεται στην τελευταία της ελπίδα: τα θέματα ηθικής και διαφάνειας.

Αναφέρεται, η κ. Καραλαριώτου, στο θέμα του απολογισμού του Πάρκου. Παραλείπει όμως να θυμίσει ότι η ίδια με την στάση της και τις παρεμβάσεις, είχε καλλιεργήσει ένα τοξικό κλίμα αντιπαράθεσης, το οποίο μάλιστα κατέληξε στην πρωτάκουστη για την ιστορία της πόλης ενέργεια της κατάθεσης αγωγής κατά του Δημάρχου. Αναφέρεται επίσης σε «μεγάλα» ποσά εξόδων. Η δημοτική αρχή του Δήμου Λαρισαίων, προφανώς και επενδύει στο Πάρκο των Ευχών, Πρόκειται για επένδυση που αφορά συνολικά στην πόλη και την τοπική οικονομία. Ο Δήμος Λαρισαίων, ως ισχυρός Δήμος  μπορεί να υποστηρίξει την λειτουργία του Πάρκου. Θα έχει έξοδα αλλά και σημαντικά έσοδα. Όμως πρώτιστο μέλημά μας, δεν είναι η οικονομική ανταπόδοση του Πάρκου για τα ταμεία του Δήμου. Επαναλαμβάνουμε, ότι η επένδυση στο Πάρκο, είναι επένδυση για την πόλη. Χιλιάδες επισκέπτες αναμένεται να βρεθούν στην Λάρισα την περίοδο των γιορτών, με ότι θετικό συνεπάγεται για την τοπική οικονομία, την εξωστρέφεια και γενικότερα την προβολή της πόλης. Τα μηνύματα που λαμβάνουμε είναι απολύτως ενθαρρυντικά. Ενας σημαντικός κύκλος επαγγελματιών της Λάρισας (έμποροι, ξενοδόχοι, επαγγελματίες στο χώρο της εστίασης και της διασκέδασης) αναγνωρίζουν ότι το Πάρκο έφερε πέρσι οφέλη στην πόλη. Φέτος προσδοκούν για αντίστοιχα και μεγαλύτερα οφέλη. Μόνο η κ. Καραλαριώτου βλέπει σκιές και προβλήματα.

Οι Λαρισαίοι όμως γνωρίζουν. Μας γνωρίζουν όλους μας. Γνωρίζουν τον Δήμαρχο Απόστολο Καλογιάννη και το έργο της δημοτικής αρχής γνωρίζουν και την κ. Καραλαριώτου και την πορεία της.

Σε ότι αφορά την άποψη της κ. Καραλαριώτου, ότι η δημοτική αρχή λειτουργεί σαν «κλειστό κλάμπ», την απάντηση μπορούν να την δώσουν οι δεκάδες φορείς, σύλλογοι και συλλογικότητες αλλά και οι συμπολίτες, που βρήκαν αυτά τα χρόνια, την πόρτα του Δημάρχου ανοικτή και τη δημοτική αρχή διαθέσιμη για συνεργασίες και συνέργειες.

Διαβεβαιώνουμε επίσης την κ. Καραλαριώτου, κάτι που και η ίδια ξέρει ήδη ή αρχίζει να συνειδητοποιεί. Η «Συμπαράταξη Λαρισαίων», το αυτοδιοικητικό αυτό εγχείρημα – πρότυπο, με επικεφαλής τον Δήμαρχο Απόστολο Καλογιάννη, θα κατέλθει στις επόμενες εκλογές όχι μόνο ενωμένη και συμπαγής αλλά και περισσότερο διευρυμένη, αφού πλέον διαθέτει βαθιές ρίζες στην τοπική κοινωνία και καθημερινά συμπολίτες, ανεξαρτήτως πολιτικής προέλευσης, εκφράζουν τη στήριξή τους στο πρόσωπο του Δημάρχου και στη δημοτική αρχή.

Εν κατακλείδι, αν υπάρχει κάτι για το οποίο «φοβάται» η δημοτική αρχή, είναι για την  πιθανή έκπτωση και υποβάθμιση του πολιτικού λόγου και της αντιπαράθεσης, εν όψει των εκλογών. Δηλώνουμε εκ των προτέρων ότι σε αυτό τον δρόμο δεν πρόκειται να ακολουθήσουμε την κ. Καραλαριώτου.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ