ΜΕΤΑ ΧΡΙΣΤΟΝ ΠΡΟΦΗΤΗΣ

Ανακοίνωση της σ.ε. της ΔΑΚΕ Καθηγητών Λάρισας

Την ώρα που η Ο.Λ.Μ.Ε. τελείωνε την συνάντηση με τον Γ.Γ του Υπουργείου Παιδείας, κ. Ηλία Γεωργαντά, για το ζήτημα των Μουσικών και Καλλιτεχνικών Σχολείων και η εκπαιδευτική κοινότητα ανέμενε την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων της, η Αγωνιστική Παρέμβαση Εκπαιδευτικών Λάρισας, ως άλλος “μετά Χριστόν προφήτης“,

σε ανακοίνωσή της για το συγκεκριμένο θέμα, μεταξύ άλλων καλεί το Δ.Σ. της Ο.Λ.Μ.Ε.  «άμεσα να μπει μπροστά στον αγώνα απόσυρσης του άρθρου 40 και της στήριξης των Μουσικών (και Καλλιτεχνικών) σχολείων» επιδιώκοντας να φανεί ότι μετά από δική της παρέμβαση η Ο.Λ.Μ.Ε. αναγκάστηκε να ασχοληθεί με το θέμα.

Ενώ γνώριζαν μέσω των δύο (2) μελών τους στο Δ.Σ. της Ο.Λ.Μ.Ε. για τη συνάντηση της Τετάρτης, 21/11/2018, με τον Γ.Γ., παραβιάζοντας ανοιχτές θύρες βγάζουν ανακοίνωση. Κι έτσι, για πολλοστή φορά, η Αγωνιστική Παρέμβαση,ενώ ακολουθεί τα γεγονότα, κάνει απέλπιδες προσπάθειες να τα καπηλευθεί.

Οι συνάδελφοι μπορεί να μη γνωρίζουν. Υποχρέωσή μας, ως Δ.Α.Κ.Ε. Καθηγητών ν. Λάρισας , είναι να τους ενημερώνουμε , επειδή είμαστε πεπεισμένοι ότι η επίλυση των προβλημάτων είναι ζήτημα του οργανωμένου κλάδου.

Οι φαινομενικές επιτροπές αγώνα και οι καρέκλες ΠΟΤΕ δεν ήταν προτεραιότητά μας. Έμπρακτα το αποδείξαμε τόσο με τους αγώνες μας όλα αυτά τα χρόνια σε όλα τα καίρια προβλήματα που αντιμετώπιζε ο κλάδος μας, όσο και με την  αποχώρησή μας από το Δ.Σ. της Ε.Λ.Μ.Ε. ν. Λάρισας. Δυόμιση μήνες  μετά, οι  δυνάμεις της οπισθοδρόμησης και της απραξίας, μπλοκάρουν για ακόμη μια φορά την πραγματοποίηση καταστατικής συνέλευσης για αλλαγή άρθρων του καταστατικού (συγκρότηση Δ.Σ., εκλογές ανά διετία κ.α.) οδηγώντας την Ε.Λ.Μ.Ε. σε απραξία και διαιωνίζοντας το πρόβλημα (σε ένα μήνα κλείνει ένας χρόνος κατά τον οποίο η  Ε.Λ.Μ.Ε. Λάρισας δεν κατάφερε να συγκροτήσει προεδρείο  και κάποιοι ονειρεύονται πάλι εκλογές χωρίς καμιά διαδικασία!!!).

Θεωρούμε δεδομένο ότι οι  χειρισμοί  της  Ο.Λ.Μ.Ε. θα αποτρέψουν την υποβάθμιση των Μουσικών και Καλλιτεχνικών Σχολείων, η οποία επιχειρείται από τη συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ