ΑΠΟΡΙΑ ΨΑΛΤΟΥ ΒΗΞ VOL 124

Όταν ολάκερος Πάγκαλος δηλώνει ευθαρσώς πως τη βγάζει με 370 ευρώ το μήνα και η χώρα της φαιδράς πορτοκαλέας διεκδικεί ολάκερο Μουντιάλ που καιρός για κάτι λεπτομέρειες τύπου «10 χρόνια σε καθαρίστρια» αναρωτήθηκα και έπιασα τα πληκτρολόγια, η εξοργισμένη ακροατή μου μόνιμε και υπομονετικέ.

Και πάνω εκεί που μετά την απόφαση-κόλαφο στη διαφθορά άρχισα να κοιμάμαι με τις πόρτες ξεκλείδωτες (κρατώντας καλού-κακού και τη σχετική συμβουλή σε περίπτωση διάρρηξης) ήρθαν οι αντιδράσεις για την καθαρίστρια και με προσγείωσαν.

Τώρα θα μου πείτε είχαν προηγηθεί και κάτι Ζακ Κωστόπουλοι, μα πριν τοποθετηθώ περίμενα η αλαφροΐσκιωτη τα πορίσματα της επιστήμης, τα ίδια αυτά πορίσματα που δεν περίμεναν πριν και δεν δείχνουν να πτοούν ούτε μετά «παπαγαλάκια» της έγκυρης ενημέρωσης και κυρ-Παντελήδες της διπλανής πόρτας που προφανώς μέσω κλοτσοπατινάδας είχαν βγάλει πολύ νωρίτερα τα δικά τους.

«Η άποψη είναι σαν την κ@λοτρυπίδα, έχουμε όλοι από μία», σημείωνε χρόνια πίσω ο επιθεωρητής Κάλαχαν δια στόματος Κλιντ Ίστγουντ και πάνω που αποφάσισα να τοποθετηθώ ψύχραιμα και να δω τη ζωή με άλλο μάτι βρέθηκα να ψάχνω για οφθαλμίατρο και ψυχίατρο μη σου πω.

Ξεφύγαμε με τούτα και με κείνα και επιστρέφω στα της πρώτης παραγράφου, κρατώντας και την τοποθέτηση γνωστού εργατολόγου που από το χωριό μας τις προάλλες περιέγραφε «εκτροφείο ειλώτων», ζητώντας (εις μάτην;) απόσυρση ενός νόμου που έρχεται σε σύγκρουση με βασική αρχή του Εργατικού Δικαίου που παίζουν στα δάχτυλα ακόμη και πρωτοετείς της Νομικής.

Τώρα θα μου πείτε σφάλμα, σαφώς και σφάλλεις παραποιώντας στοιχεία, ωστόσο μήπως να το ξαναδούμε λιγάκι το έργο κύρ δικαστά μου; Να φερ’ ειπείν σκεφτόμουν, εκείνος που παραποίησε στοιχεία για να ζητάμε σήμερα περήφανα πίσω τα ευρώ της καθαρίστριας δεν έσφαλε;

Και εν πάση περιπτώσει μέχρι πότε η «τυφλή» Θέμιδα θα αποφασίζει αφήνοντας στην απέξω απόλυτα ανθρώπινες καταστάσεις και προθέσεις που οδηγούν μεν σε ποινικά κολάσιμες πράξεις μα εκπορεύονται από το αναφαίρετο δικαίωμα της επιβίωσης;

Παιδιά τάιζε ωρέ η καθαρίστρια, δεν τα’ σπαγε στα μπουζούκια ούτε τα επένδυε σε εξωτικές μπανανίες και νεοκλασικά αρχοντόσπιτα με θέα ή μήπως λαθεύω;

Να μου το θυμηθείτε, στο τέλος στο πλευρό της θα σταθεί ο Πάγκαλος με τους δεσμευμένους λογαριασμούς και τα 370 το μήνα, άσε που μπορεί να της ζητήσει επειγόντως την επιστροφή του ποσού που σκυλοδούλεψε η ΓΓΑ. Για τη διοργάνωση του Μουντιάλ που λέγαμε βρε…

Δεν μεταδίδω άλλο γιατρέ μου και πάμε σβέλτα για τραγούδι. Από την αγαπημένη φωνή της Δήμητρας Γαλάνη και το δίσκο «ΑΝΑΣΑ Η ΤΕΧΝΗ ΤΗΣ ΚΑΡΔΙΑΣ» ακούμε σε στίχους Λ. Νικολακοπούλου και μουσική του Στ. Κραουνάκη «ΕΜΕΝΑ ΜΕ ΣΥΜΦΕΡΕΙ».

Αφιερωμένο στα καλά και συμφέροντα και στα καλά καθούμενα που ήρθαν να ταράξουν την αστική δημοκρατία μη σου πω…

Χικ FM

ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ Paidis.com