ΠΑΡΑΜΥΘΙ ΤΗΣ ΕΛ. ΑΝΑΣΤΑΣΟΠΟΥΛΟΥ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΤΗΚΕ ΣΤΟΝ ΤΥΡΝΑΒΟ

Μια όμορφη παρουσίαση του παραμυθιού της Ελένης Αναστασοπούλου «Ένα δώρο για τον παππού», είχαν την ευκαιρία να απολαύσουν μικροί και μεγάλοι την Πέμπτη, στο Δημοτικό θέατρο Τυρνάβου σε μια εκδήλωση που συνδιοργάνωσαν ο δήμος Τυρνάβου, τα νηπιαγωγεία 2ο, 3ο, 5ο, 6ο και 7ο Τυρνάβου και οι εκδόσεις “Διάπλους”.

Την παρουσίαση – γιορτή για τον παππού και τη γιαγιά, προλόγισε η συντονίστρια προσχολικής εκπ/σης κ. Ευανθία Κοτρώτσιου, το παραμύθι αφηγήθηκε η ίδια η συγγραφέας, ο Γιάννης Θεοδώρου (εκπ/κός) ξεσήκωσε τους μικτούς θεατές με ψυχοκινητικά παιχνίδια και βέβαια τα παιδιά των Νηπ/γείων της πόλης του Τυρνάβου αφιέρωσαν τα μουσικοχορευτικά τους δρώμενα σ’ όλους τους παππούδες και γιαγιάδες.

«Ο παππούς και η γιαγιά αποτελούν ένα από τα πρώτα και σημαντικότερα σημεία αναφοράς στη ζωή ενός παιδιού. Με την εμπειρία και τις γνώσεις τους, είναι οι μεγαλύτεροι αρχικοί υποστηρικτές και σύμμαχοι στη ζωή των εγγονιών τους.

Ο ρόλος τους είναι καθοριστικός για την ανάπτυξη της θετικής εικόνας, της αυτοπεποίθησης και της αυτοεκτίμησης των παιδιών.

Συχνά αλληλεπιδρούν έτσι, που τα παιδιά μαθαίνουν από τη σοφία των παππούδων τους και οι παππούδες ανανεώνουν τη διάθεσή τους από τα παιδιά.

Είναι μια σχέση, πολύτιμη και αναντικατάστατη και σε μεγάλο βαθμό καθορίζει τη θέση και τον τρόπο, που το παιδί θα βλέπει τον εαυτό του μέσα στην κοινωνία, στο μέλλον…», τονίστηκε μεταξύ άλλων στην εκδήλωση.

ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ Paidis.com