Η ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΤΟΥ ΤΕΕ ΣΤΗΝ 4η ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΗΣ ΠΕΠ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ

Στην 4η συνεδρίαση της Επιτροπής Παρακολούθησης του ΠΕΠ Θεσσαλίας 2014-2020, που έλαβε χώρα στην Καλαμπάκα, την Τρίτη 27 Νοεμβρίου 2018, συμμετείχε το ΤΕΕ Κεντρικής και Δυτικής Θεσσαλίας με τον Πρόεδρο, Νικόλαο Ηλ. Παπαγεωργίου και τον Συντονιστή της Μόνιμης Επιτροπής ΕΣΠΑ-Ευρωπαϊκών και Διεθνών

Προγραμμάτων Δρ. Ιωάννη Τόλια.

Παρουσιάστηκε από την Ειδική Υπηρεσία Διαχείρισης του Ε.Π. Θεσσαλίας, της Περιφέρειας Θεσσαλίας η πρόοδος υλοποίησης του ΠΕΠ Θεσσαλίας 2014-2020, η αναθεώρηση του Ε.Π. και στοιχεία της 1ης αξιολόγησης. Επιπλέον έγινε ενημέρωση για την πορεία εφαρμογής της Στρατηγικής για την πληροφόρηση και επικοινωνία του Προγράμματος καθώς και για τις χωρικές παρεμβάσεις του προγράμματος, για τον περιφερειακό σχεδιασμό διαχείρισης υγρών και στερεών αποβλήτων.

Κατά την παρέμβαση του τμήματος επισημάνθηκε πως έχει σημειωθεί σημαντική πρόοδος σε επιμέρους θέματα, για την οποία αξίζουν συγχαρητήρια στον Περιφερειάρχη, κ. Αγοραστό Κωνσταντίνο, αλλά και όλους τους υπηρεσιακούς παράγοντες και για τη συνέχιση αυτής της πορείας απαιτείται α) επίσπευση των διαδικασιών ωρίμανσης, προσκλήσεων και εντάξεων, β) δραστική εστίαση, προς την κατεύθυνση της ενίσχυσης της επιχειρηματικότητας στην Θεσσαλία, γ) συστηματικότερη εμπλοκή των συμμετόχων στην διαδικασία παρακολούθησης του ΠΕΠ Θεσσαλίας και στην ανάσχεση των κινδύνων που αυτό αντιμετωπίζει, δ) έγκαιρη προετοιμασία εν όψει της προσεχούς προγραμματικής περιόδου.

Το ΤΕΕ, ως φορέας, υποσχέθηκε πως θα συμβάλει προθύμως στα παραπάνω και κάλεσε όλους τους εμπλεκόμενους να εργαστούν μαζί, σε αυτήν την κατεύθυνση.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ