Μ. ΧΑΡΑΚΟΠΟΥΛΟΣ: Ο ΣΥΡΙΖΑ ΕΚΠΡΟΣΩΠΕΙ ΟΛΑ ΟΣΑ ΜΑΣ ΟΔΗΓΗΣΑΝ ΣΤΗΝ ΚΡΙΣΗ

«Μετά από 4 καταστροφικά χρόνια, τη διάλυση της μεσαίας τάξης, τη βαθιά στασιμότητα, τον διωγμό των νέων, την απόγνωση που προκαλέσατε στις υγιείς παραγωγικές δυνάμεις, έρχεστε τώρα δήθεν να μοιράσετε δώρα. Μήπως μπορέσετε να πείσετε κανέναν κοψοχέρη ψηφοφόρο του ΣΥΡΙΖΑ να αλλάξει γνώμη».

Τα παραπάνω τόνισε ο τομεάρχης Προστασίας του Πολίτη της Νέας Δημοκρατίας, βουλευτής Λαρίσης, κ. Μάξιμος Χαρακόπουλος από το βήμα της βουλής με αφορμή την εμφάνιση του πρωθυπουργού κ. Τσίπρα στο κοινοβούλιο και τις τροπολογίες για τον ΕΝΦΙΑ και τη φορολόγηση των επιχειρήσεων.

Απευθυνόμενος στους υπουργούς και βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, το στέλεχος της αξιωματικής αντιπολίτευσης καυτηρίασε το γεγονός ότι «έρχεστε με υποκριτικό τρόπο, αφού κάνετε κάποιες εκπτώσεις για τα μάτια του κόσμου στον ΕΝΦΙΑ, που θα καταργούσατε -το ξέχασε αυτό ο πρωθυπουργός- να μειώσετε 1% τον επιχειρηματικό φόρο για το 2019 και, πονηρά σκεπτόμενοι, βάζετε τη μείωση αποκλιμακούμενη μέχρι το 2022, 1% την χρονιά, για να φτάσει στο 25%. Ζήσε Μάη μου, να φας τριφύλλι.

Λες και θα είστε κυβέρνηση το 2022. Ειλικρινά, νομίζετε ότι έστω και ένας επιχειρηματίας, ένας άνθρωπος που με νύχια και με δόντια, επέζησε της κρίσης, θα πειστεί από αυτό το μέτρο; Ασφαλώς όχι. Και το γνωρίζετε. Όπως γνωρίζετε ότι αυτή η “αποκλιμάκωση του σαλίγκαρου” δεν πρόκειται να προσελκύσει ούτε επενδύσεις, ούτε να δημιουργήσει το κατάλληλο περιβάλλον που θα φέρει την ανάπτυξη. Αλλά δεν σας απασχολεί. Έγνοια σας είναι κλείσετε το μάτι στους εν δυνάμει ψηφοφόρους σας, να τάξετε διορισμούς στο δημόσιο, γνωρίζοντας ότι η εύθραυστη οικονομία δεν το αντέχει.

Απλώς νομοθετείτε για να δημιουργήσετε εντυπώσεις, να θολώσετε τα νερά, για να μην φανούν ολοκάθαρα οι απελπισμένες κινήσεις που κάνετε για να διασώσετε τα ποσοστά σας. Αλλά δεν μπορείτε να το πετύχετε. Γιατί η κοινωνία σας γνώρισε, σας είδε και πρόσφατα με το φιάσκο της συμφωνίας για την εκκλησιαστική περιουσία, που βιαστήκατε να βγάλετε τους κληρικούς από τη μισθοδοσία του δημοσίου, για να υποσχεθείτε 10.000 νέους διορισμούς. Όλ’ αυτά αποδεικνύουν ότι όχι μόνον δεν είστε η λύση για την έξοδο από την κρίση, αλλά εκπροσωπείτε όλ’ αυτά που μας οδήγησαν στην κρίση, γι’ αυτό και σύντομα θα αποτελείτε παρελθόν για την χώρα».

Gotham City και Αναβίωση τρομοκρατίας…

Σχολιάζοντας όσα είπε ο κ. Τσίπρας για την εγκληματικότητα, ο αρμόδιος τομεάρχης της ΝΔ είπε στην παριστάμενη υπουργό κ. Γεροβασίλη ότι «την προηγούμενη εβδομάδα ο Πρωθυπουργός μας είπε ότι η Αθήνα δεν είναι το Gotham City, η πόλη του Batman.

Σήμερα μας παρουσίασε μια σειρά κλοπών σε τράπεζες, ταχυδρομεία, σούπερ-μάρκετ και τις επιτυχίες, βεβαίως, των ανδρών της Ελληνικής Αστυνομίας. Εμείς δεν είχαμε ποτέ αμφιβολία για την επάρκεια και τον επαγγελματισμό της Αστυνομίας. Εκείνο που ζητούσαμε και ζητούμε είναι να άρετε τα θεσμικά και αντικειμενικά εμπόδια στο έργο της. Μην κρύβεστε, λοιπόν πίσω από τις επιτυχίες της ΕΛΑΣ».

Ο κ. Χαρακόπουλος αναφερόμενος στην Οδηγία (ΕΕ) 2016/681 για τις «Υποχρεώσεις αερομεταφορέων σχετικά με τα αρχεία επιβατών»

που ενσωματώθηκε στην εθνική νομοθεσία, σημείωσε ότι «ο ευρωπαϊκός χώρος πλήττεται, όπως άλλωστε και ολόκληρος ο πλανήτης, από φαινόμενα όπως η εξάπλωση της τρομοκρατίας, κυρίως της ισλαμιστικής, των τρομοκρατικών δικτύων αλλά και των εγκληματικών ομάδων, που δρουν στο κλίμα της παγκοσμιοποίησης, που ευνοείται από την πρόοδο των επικοινωνιών και των μεταφορών.

Πρόσφατα είχαμε και στη χώρα μας την αναβίωση του φαντάσματος της τρομοκρατίας με την απόπειρα τρομοκρατικού κτυπήματος στην οικία του αντιεισαγγελέα Ισίδωρου Ντογιάκου. Φαίνεται ότι επιβεβαιώνονται όσοι υποστηρίζουν ότι τα άβατα και τα άσυλα εξελίσσονται σε φυτώρια τρομοκρατίας. Η επανεμφάνιση του φαινομένου επιβάλλει εγρήγορση και λήψη μέτρων και η ενσωμάτωση της Οδηγίας έστω και με καθυστέρηση κινείται προς αυτήν την κατεύθυνση».

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ