Τ. ΠΕΤΡΟΠΟΥΛΟΣ: ΟΙ ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ ΚΙΝΔΥΝΕΥΟΥΝ ΜΟΝΟ ΑΠΟ ΤΗ ΝΔ

Χαρακτηρίζοντας «αναγκαίες» τις περικοπές προηγούμενων ετών και επαναλαμβάνοντας πως δεν πρόκειται να υπάρξουν νέες με την εφαρμοζόμενη οικονομική πολιτική της κυβέρνησης ο υφυπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων Τ. Πετρόπουλος αναφέρθηκε διεξοδικά στο θέμα των συντάξεων, ως κεντρικός ομιλητής

στην εκδήλωση της Ν.Ε του ΣΥΡΙΖΑ Λάρισας με θέμα «Το ασφαλιστικό σύστημα στη μεταμνημονιακή εποχή», που πραγματοποιήθηκε στην αίθουσα εκδηλώσεων του 4ου Δημοτικού Σχολείου Λάρισας (Κουμουνδούρου 17-19).

«Οι συντάξεις κινδυνεύουν μόνο από τη ΝΔ», ήταν η χαρακτηριστική τοποθέτηση του κ. Πετρόπουλου, ο οποίος ασκώντας κριτική στην αξιωματική αντιπολίτευση υπογράμμισε πως «η ΝΔ είναι έτοιμη όχι μόνο για απότομη μείωση των συντάξεων αλλά και για το διχασμό των συνταξιούχων, διαχωρίζοντάς τους σε παλιούς και νέους», προσθέτοντας πως η κυβέρνηση μεταξύ άλλων κλήθηκε να δώσει λύσεις για 35 τουλάχιστον ζητήματα παλαιοτέρων ετών.

«Οι παρεμβάσεις μας στην κοινωνική ασφάλιση έχουν αναπτυξιακό χαρακτήρα αφού μόνο μέσα στο 2017 είχαμε 23.000 νέους επιχειρηματίες, την ώρα που πετύχαμε και την ταχύτερη έκδοση συντάξεων χωρίς τη χρονοβόρα επανεξέταση φακέλων», σημείωσε ο κ. Πετρόπουλος, προσθέτοντας πως πλέον η συζήτηση έχει περάσει στη μείωση των νέων συντάξεων.

«Πρόκειται για κινδυνολογία, η οποία δεν ανταποκρίνεται στην πραγματικότητα», υπογράμμισε ο υφ. Εργασίας, παραθέτοντας στοιχεία σύμφωνα με τα οποία οι συντάξεις των αγροτών έχουν μια αύξηση 8-10 ευρώ κατά μέσο όρο, ενώ η μείωση στον ΟΑΕΕ δεν υπερβαίνει τα 18-20 ευρώ.

«Η κυβέρνηση επιλύει τα θέματα που αφορούν στην ασφάλιση των αγροτών, ενώ παράλληλα αντιμετωπίστηκε η αυξητική τάση των ελλειμάτων που οδηγούσε σε μειώσεις των συντάξεων», τόνισε ο κ. Πετρόπουλος, καταλήγοντας πως την απάντηση στην κυβερνητική πολιτική αλλά και τα σχέδια του κ. Μητσοτάκη «θα δώσει ο ελληνικός λαός έχοντας ενημερωθεί για τις προτάσεις του καθενός».

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΥΠΟΥ

Εν τω μεταξύ με τον πλέον κατηγορηματικό τρόπο ξεκαθάρισε από τη Λάρισα πως δεν τίθεται θέμα περικοπών στις συντάξεις ο υφ. Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης Τ. Πετρόπουλος, που παραχώρησε το μεσημέρι της Τρίτης συνέντευξη τύπου, με αφορμή την παρουσία του στην πόλη ως κεντρικός ομιλητής σε εκδήλωση του τοπικού ΣΥΡΙΖΑ για το ασφαλιστικό.

«Η κυβέρνηση ομαλοποίησε την κατάσταση και πλέον είναι σε θέση να στηρίξει τους οικονομικά ασθενέστερους», σημείωσε ο κ. Πετρόπουλος, προσθέτοντας πως περίπου 1,5 εκ. συνταξιούχοι δεν θα υποστούν την παραμικρή μείωση, ενώ άλλοι 620.000 θα λάβουν αυξήσεις που αγγίζουν κατά μέσο τα 99 ευρώ.

Στρέφοντας τα πυρά του εναντίον της ΝΔ «που επεξεργάζεται σφαγή των συνταξιούχων», ο υφυπουργός Εργασίας περιέγραψε βελτιωμένους οικονομικούς δείκτες, ενώ μιλώντας για τα αναδρομικά υπογράμμισε πως «οι αποφάσεις του ΣτΕ θα καθορίσουν το σε ποιους και ποια ποσά θα καταβληθούν».

Επισημαίνοντας πως οι περικοπές αποτελούν αντιαναπτυξιακό μέτρο που οδηγεί την οικονομία σε ύφεση ο κ. Πετρόπουλος έκλεισε την τοποθέτησή του τονίζοντας πως το ασφαλιστικό σύστημα της χώρας είναι βιώσιμο τουλάχιστο μέχρι το 2060, επαναλαμβάνοντας μάλιστα πως το μέτρο της μη περικοπής των συντάξεων δεν είναι προσωρινό αλλά θα έχει μόνιμο χαρακτήρα, αλλά και εκφράζοντας την αισιοδοξία του για πτώση της ανεργίας κατά μία ποσοστιαία μονάδα.

Ειρήνη Παπουτσή

 

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ