ΝΕΑ ΑΝΑΒΟΛΗ ΣΤΟ ΕΦΕΤΕΙΟ ΓΙΑ ΤΗ ΘΑΝΑΤΩΣΗ ΣΚΥΛΟΥ ΣΤΟ ΜΑΚΡΥΧΩΡΙ

Από αναβολή σε αναβολή το πάει η εκδίκαση της υπόθεσης κακοποίησης σκύλου στο Μακρυχώρι, καθώς το Εφετείο Λάρισας αποφάσισε σήμερα την αναβολή της για τις 21 Μαΐου 2019 λόγω ασθένειας του κατηγορουμένου.

Πρόκειται για τη γνωστή υπόθεση κακοποίησης σκύλου στο Μακρυχώρι Λάρισας όπου ο φερόμενος ως δράστης κατηγορείται ότι έσερνε στο λιοπύρι δεμένο στην καρότσα αγροτικού οχήματος το δύσμοιρο ζώο, εικόνες του οποίου προκάλεσαν σοκ και αποτροπιασμό στο πανελλήνιο το καλοκαίρι του 2015.

Η υπόθεση έφτασε την περασμένη Πέμπτη στην αίθουσα των δικαστηρίων, ωστόσο δεν εκδικάστηκε λόγω παρέλευσης ωραρίου, ενώ θα εξεταζόταν σήμερα Παρασκευή σε δεύτερο βαθμό μετά την έφεση που άσκησε ο κατηγορούμενος. Πρωτοδίκως το Τριμελές Πλημμελειοδικείο Λάρισας του επέβαλε ποινή φυλάκισης 18 μηνών με 3ετή αναστολή και χρηματική ποινή ύψους 5.000 ευρώ, ενώ του βεβαιώθηκε και διοικητικό πρόστιμο ύψους 30.000 για την κακοποίηση του ζώου.

Θυμίζουμε πως πρωτόδικα ο δράστης δεν κατάφερε να πείσει την έδρα για τους ισχυρισμούς του, με κτηνιάτρους να βεβαιώνουν ότι το ζώο έφτασε σε άθλια κατάσταση αλλά ζωντανό στα χέρια τους για να καταλήξει λίγο αργότερα βαρύτατα τραυματισμένο, με πολλαπλά κατάγματα και θρυμματισμένα οστά από βάναυσα χτυπήματα, αλλά και με εκτεταμένα εγκαύματα από την τριβή του στην άσφαλτο.

Μέλη φιλοζωικών σωματείων έδωσαν για μία ακόμη φορά το παρών στην αίθουσα του Εφετείου ζητώντας να μην υπάρξει καμία μείωση της ποινής του από την εκδίκαση σε δεύτερο βαθμό, ενώ παράλληλα επισημαίνουν το «ξεχείλωμα» της υπόθεσης που απασχολεί τους εμπλεκόμενους εδώ και τρία χρόνια, δηλώνοντας ωστόσο αποφασισμένοι να παραστούν και πάλι στο Δικαστικό Μέγαρο το Μάιο του 2019.

Ειρήνη Παπουτσή

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ