Η ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΥΤΡΙΑ Θ. ΨΥΡΡΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΕ ΤΟΥΣ ΓΟΝΕΙΣ ΤΟΥ 2ου ΝΗΠΙΑΓΩΓΕΙΟΥ ΤΥΡΝΑΒΟΥ

Από την προσχολική ηλικία, γονείς και εκπαιδευτικοί πολλές φορές διαπιστώνουν τυχόν προβλήματα στην ανάπτυξη του λόγου κάποιων παιδιών. Αυτά τα προβλήματα, αργότερα στις τάξεις του Δημοτικού – λένε οι ειδικοί- συνήθως σχετίζονται με κακές επιδόσεις, προβλήματα στο διάβασμα, στην ορθογραφία, στην αριθμητική,

παρά τις προσπάθειες που καταβάλλει το παιδί.

Οι δυσκολίες στην ανάπτυξη του λόγου όταν δεν βρίσκουν λύση σχετίζονται συχνά με μαθησιακές δυσκολίες, που παρουσιάζει κάποια στιγμή ο μαθητής, και σχολική αποτυχία. Αν όμως από την αρχή διαγνωστεί, τότε το πρόβλημα βρίσκει λύση, αρκεί να συνεργαστούν οι γονείς με τους εκπαιδευτικούς και τον ειδικό λογοθεραπευτή. Γι’ αυτό είναι πολύ σημαντικό οποιαδήποτε δυσκολία στην ανάπτυξη του λόγου να αναγνωρίζεται και να αντιμετωπίζεται πριν από την έναρξη της Α΄ Δημοτικού.

Για την ανάπτυξη του λόγου των παιδιών και τον ρόλο των γονιών και των εκπαιδευτικών στο ζήτημα αυτό, μίλησε στην ενημέρωση – παρουσίασή της η Λογοθεραπεύτρια Θεοδώρα Ψύρρα στους γονείς και φίλους του 2ου Νηπιαγωγείου Τυρνάβου.

Η κ. Ψύρρα ανάμεσα σε άλλα, τόνισε ότι το κάθε παιδί αναπτύσσει το λόγο του με το δικό του ρυθμό. Παρ’ όλα αυτά, δεν θα πρέπει να υπάρχει μεγάλη απόκλιση από τα αναπτυξιακά ορόσημα.

Στο τέλος της παρουσίασής της η Λογοθεραπεύτρια απάντησε σε ερωτήσεις των γονέων. Ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων του 2ου Νηπιαγωγείου Τυρνάβου ευχαριστεί θερμά την κ. Ψύρρα για την άρτια ενημέρωση – παρουσίαση.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ