ΑΝ ΚΑΠΟΙΟΙ ΘΕΛΟΥΝ ΝΑ ΜΑΣ ΓΥΡΙΣΟΥΝ ΑΙΩΝΕΣ ΠΙΣΩ ΔΕΝ ΘΑ ΤΟ ΕΠΙΤΡΕΨΟΥΜΕ

Η ανακοίνωση της Αντιρατσιστικής Πρωτοβουλίας Λάρισας με αφορμή την πραγματοποίηση εκδήλωσης την Κυριακή κατά των αμβλώσεων

Σε όλο το κόσμο εκατομμύρια γυναίκες  αγωνίστηκαν και αγωνίζονται για να κατακτήσουν  το δικαίωμα στην άμβλωση, που είναι δικαίωμα στην αυτοδιάθεση του σώματος τους.
Σε κάποιες χώρες όπως και στην Ελλάδα το έχουμε κατακτήσει πριν από μερικά χρόνια.
Αλλά φαίνεται πλέον ότι τίποτα δεν θεωρείται δεδομένο.
Οι σκοταδιστικές απόψεις επανέρχονται και μάλιστα προβάλλονται σε αμφιθέατρο σχολείου, στο πλαίσιο εκδήλωσης «υπέρ της ζωής του αγέννητου παιδιού», την Κυριακή.
Στόχος της εκδήλωσης η ενοχοποίηση της γυναίκας .

Αποτελεί κατ’ αρχήν πρόκληση οι θεσμικοί φορείς που υποτίθεται ότι θα έπρεπε να προστατεύουν τα κατοχυρωμένα από τον  νόμο  δικαιώματα, να δίνουν άδεια για  τέτοιες εκδηλώσεις που στόχο έχουν να τα άρουν. Πόσο δε μάλιστα όταν αυτές πραγματοποιούνται σε σχολεία.

Και δεν μπορούμε να δεχτούμε το επιχείρημα ότι «δημοκρατία έχουμε ας ακουστούν όλες οι απόψεις» . Γιατί πάνω σε αυτό το επιχείρημα στήθηκε η ανοχή για ρατσιστικές, ομοφοβικές και φασιστικές απόψεις με ορατά πλέον αποτελέσματα.

Δεν αποδεχόμαστε την αυθεντία κανενός  γιατρού , δικαστή, πόσο δεν μάλλον ενός ιερομόναχου.

Είμαστε εμείς οι γυναίκες που έχουμε πριν από όλους αυτούς την ευαισθησία, τα συναισθήματα αλλά και την ευθύνη . Και όταν παίρνουμε μια απόφαση για διακοπή της κύησης  τα σταθμίζουμε όλα και θέλουμε  να προστατεύεται αυτό το δικαίωμα. Γιατί χιλιάδες γυναίκες έχουν χάσει την ζωή τους ή έχουν υποστεί ανεπανόρθωτες βλάβες  κάνοντας έκτρωση με ανασφαλείς μεθόδους, όταν αυτή είναι παράνομη.

Πάει πολύ λοιπόν να μας ενοχοποιούν ως δολοφόνους.

Πέρασαν εκατοντάδες χρόνια από τότε που η κρατική και η εκκλησιαστική  εξουσία, την περίοδο της ανάδυσης του καπιταλισμού,  εξαπέλυσε το κυνήγι μαγισσών. Χιλιάδες γυναίκες κάηκαν στην πυρά, βασανίστηκαν,  στιγματίστηκαν με στόχο την  καθυπόταξη τους, την πειθάρχηση τους, την αφαίρεση γνώσεων και πρακτικών,  τον έλεγχο των σωμάτων τους , ώστε να γίνουν αποδοτικά αναπαραγωγικά εργαλεία για το αναδυόμενο οικονομικό σύστημα.

Τότε η εκκλησία όριζε τι απαιτούνταν για να κατηγορηθούν οι γυναίκες σαν  μάγισσες, οι γιατροί τις εξέταζαν, τις βασάνιζαν, οι νομικοί απήγγειλαν κατηγορίες και οι κρατικοί υπάλληλοι οργάνωναν τις εκτελέσεις.

Επομένως καθόλου τυχαίο και το πάνελ της αυριανής εκδήλωσης.

Αν κάποιοι θέλουν να μας γυρίσουν αιώνες πίσω δεν θα το επιτρέψουμε.

Το σώμα είναι δικό μας. Και έχουμε κάθε δικαίωμα στην αυτοδιάθεση του.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ