ΣΥΝ.Ε.Κ. ΛΑΡΙΣΑΣ: ΝΑ ΑΝΑΛΑΒΟΥΝ ΤΙΣ ΕΥΘΥΝΕΣ ΤΟΥΣ

Ανακοίνωση της παράταμης ενόψει της νέας δίκης για την υπόθεση των διευθυντών

Στις 5 Δεκέμβρη 2018 έχει οριστεί η νέα δικάσιμος κατά της απόφασης της ΠΔΕ Θεσσαλίας με την οποία είχε ανακαλέσει την τοποθέτηση διευθυντών σχολείων του νομού μας. Η εκπαιδευτική κοινότητα αναμένει οι δύο πλευρές να σταθούν στο ύψος των ευθυνών τους και να παραστούν στο δικαστήριο, ώστε να τελεσιδικήσει

αυτή η πολύκροτη υπόθεση και να αποκατασταθεί το κύρος των εκπαιδευτικών πραγμάτων στο νομό μας. Η διάσταση που έχει πάρει το όλο θέμα και όλη η σκανδαλολογία γύρω από αυτό δεν επιτρέπουν δεύτερη αναβολή.

Παράλληλα ένα χρόνο τώρα  συνεχίζει να εκκρεμεί η καταγγελία του βουλευτή της ΝΔ ότι « κάποιοι “αρεστοί” θα μπορούσαν να έχουν εσωτερική πληροφόρηση για τις δηλώσεις προτίμησης άλλων υποψηφίων και συνεπώς να τροποποιήσουν αναλόγως τις δικές τους δηλώσεις».

Ζητάμε επομένως για πολλοστή φορά από την ΠΔΕ Θεσσαλίας να κοινοποιήσει το πόρισμα της ΕΔΕ, την οποία διέταξε μετά την απόφασή της ενάντια στα μέλη του Δ. ΠΥΣΔΕ. Έντεκα μήνες μετά επιβάλλεται από σεβασμό στα δικαιώματα των πολιτών και για λόγους προστασίας των προσωπικών δεδομένων όλων αυτών που βρέθηκαν στο στόχαστρο.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ