Τ. ΤΣΙΑΠΛΕ ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΚΑΙ Π. ΚΡΙΚΗ ΣΤΟ ΔΗΜΟ ΛΑΡΙΣΑΙΩΝ ΣΤΗΡΙΖΕΙ ΤΟ ΚΚΕ

Τις ανακοινώσεις έκανε ο Δ. Κουτσούμπας στην εκδήλωση της Τ.Ε. Λάρισας του κόμματος

Σε ανακοίνωση των υποψηφιοτήτων για την Περιφέρεια Θεσσαλίας και το δήμο Λαρισαίων προχώρησε το μεσημέρι της Κυριακής από το κλειστό της Νεάπολης όπου παραβρέθηκε ως κεντρικός ομιλητής σε πολιτική συγκέντρωση της Τομεακής Επιτροπής Λάρισας του ΚΚΕ ο Γ.Γ της Κ.Ε του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας.

«Στόχος μας παραμένει η εκλογή περισσότερων δημάρχων, δημοτικών και περιφερειακών συμβούλων από τη Λαϊκή Συσπείρωση, με σκοπό την αλλαγή του συσχετισμού υπέρ των λαϊκών δυνάμεων», σημείωσε ο κ. Κουτσούμπας ανακοινώνοντας την υποψηφιότητα του προέδρου του Εργατικού Κέντρου Λάρισας Τ. Τσιαπλέ για την Περιφέρεια και την υποψηφιότητα του επικεφαλής της ΛΑΣΥ Π. Κρίκη για το δήμο Λαρισαίων.

Απευθυνόμενος σε πυκνό ακροατήριο ο γραμματέας του ΚΚΕ άσκησε δριμεία κριτική στην εφαρμοζόμενη κυβερνητική πολιτική, ζητώντας παράλληλα δυνάμωμα του ΚΚΕ και συσπείρωση στις τάξεις του.

«Ο σοσιαλισμός αποτελεί τη μόνη απάντηση στην καπιταλιστική βαρβαρότητα, καθώς στον  καπιταλιστικό ωκεανό τα μικρά ψαράκια δεν τα τρώνε τα μεγάλα ένα – ένα. Τα καταπίνουν όλα μαζί και αμάσητα», σημείωσε ο κ. Κουτσούμπας, ενώ από τα πυρά του δεν ξέφυγε η ΝΔ αλλά και το μόρφωμα της ΧΑ.

“Τις πρώτες 100 μέρες “εκτός μνημονίων” γιόρτασε η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ και προσωπικά ο κ. Τσίπρας. Τι ακριβώς γιορτάζουν; Τους εκατοντάδες εφαρμοστικούς νόμους που παραμένουν σε ισχύ; Την αυξημένη επιτροπεία; Τα ματωμένα πρωτογενή πλεονάσματα μέχρι το 2060; Για όλα αυτά, μόνο το κεφάλαιο μπορεί να γιορτάζει. Γιατί τα μνημόνια, που ζουν και βασιλεύουν, μαζί με ό,τι τα συνοδεύει, είναι βασικά εργαλεία τα οποία του εξασφαλίζουν ανάκαμψη της κερδοφορίας και της ανταγωνιστικότητάς του. Αυτός είναι και παραμένει ο στρατηγικός στόχος του ΣΥΡΙΖΑ και της ΝΔ”, τόνισε μεταξύ άλλων στην ομιλία του ο κ. Κουτσούμπας.

Στηλιτεύοντας την εφαρμοζόμενη αγροτική πολιτική ο κ. Κουτσούμπας υπογράμμισε πως «οι προτεραιότητες της λυκοσυμμαχίας της ΕΕ δεν έχουν καμία σχέση με τις προτεραιότητες της μεγάλης πλειοψηφίας των μικρομεσαίων αγροτών», καλώντας αγρότες και κτηνοτρόφους «να μην παρασυρθούν από τους νέους γύρους πανηγυρισμών περί νέων και επιτυχημένων μαχών και διαπραγματεύσεων», ενώ αναφερόμενος και στη ΧΑ πρόσθεσε με νόημα πως «με δυνατό ΚΚΕ θα δοθεί αποφασιστική απάντηση στη Ναζιστική Χρυσή Αυγή. Λέμε όχι στους δολοφόνους ναζί, στους απόγονους των μαύρων ταγματασφαλιστών, συνεργατών των χιτλερικών, που μάτωσαν την Ελλάδα».

Εξάλλου ειδική αναφορά στις συνεργασίες με ΝΑΤΟ και ΗΠΑ, αλλά και στη στάθμευση των drones στη Λάρισα έκανε ο γραμματέας του ΚΚΕ υπογραμμίζοντας πως «η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ –ΑΝΕΛ, υλοποιώντας όπως όλα δείχνουν τη συμφωνία του κ. Τσίπρα με τον “διαβολικά καλό” Τραμπ, έχει εγκαταστήσει ένα ακόμη ορμητήριο των ΗΠΑ προς τις χώρες της Αφρικής, των Βαλκανίων, της Μαύρης Θάλασσας».

«Το ίδιο βέβαια έκαναν και οι προηγούμενες κυβερνήσεις της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ, όταν επί των ημερών τους πάλι εδώ στη Λάρισα λειτούργησε επίσης το Στρατηγείο Επιχειρήσεων της ΕΕ. Ενώ, η 110 Πτέρυγα Μάχης, ως Κέντρο Συνδυασμένων Αεροπορικών Επιχειρήσεων, είχε ήδη λειτουργήσει στο πλαίσιο του σχεδιασμού της ΝΑΤΟϊκής Νότιας Πτέρυγας και πήρε μέρος σε πολλές αποστολές υποστήριξης ιμπεριαλιστικών πολέμων. Γι’ αυτό ακριβώς εκχώρησε τις υποδομές του στρατιωτικού αεροδρομίου της Λάρισας, με σκοπό πτήσεις των αμερικανικών στρατιωτικών drones», ανέφερε μεταξύ άλλων στην ομιλία του.

«Καλούμε όλους χωρίς χρονοτριβή σε συμπόρευση με το ΚΚΕ», κατέληξε ο κ. Κουτσούμπας, ενώ ακολούθησε λαϊκό παραδοσιακό γλέντι με το συγκρότημα του Βασίλη Μπαλογιάννη.

Ειρήνη Παπουτσή

 

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ