«ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΠΟΥ ΔΕΙΧΝΟΥΝ ΚΙΝΗΣΗ» ΣΤΗ ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ ΝΙΚΑΙΑΣ

Η Δημοτική Βιβλιοθήκη Νίκαιας συνεχίζει την υλοποίηση του προγράμματος  «Κάθε μήνα έχουμε θέμα» που διοργανώνει η Εθνική Βιβλιοθήκη της Ελλάδας για το  μήνα Νοέμβριο με θέμα  την Κίνηση  στην τέχνη της φωτογραφίας.

Σ’ αυτό το πλαίσιο  πραγματοποίησε συνάντηση, στη Βιβλιοθήκη  με τους μαθητές της Δεύτερης τάξης του Γυμνασίου Νίκαιας που συνοδεύονταν από τις καθηγήτριες τους  Αλεξάνδρα Καλλιμάνη, φιλόλογο και Κατερίνα Σταυροθεόδωρου, εικαστικό.

Κατά τη διάρκεια αυτού του εργαστηρίου οι μαθητές/τριες προσπάθησαν  να μετατρέψουν  ένα συνηθισμένο θέμα σε μια εξαιρετική φωτογραφία που θα αναδεικνύει την κίνηση και τη δράση.

«Από όλα τα εκφραστικά μέσα η φωτογραφία είναι το μόνο  που παγώνει μια συγκεκριμένη στιγμή. Παίζουμε με τα πράγματα που εξαφανίζονται και που, μετά την εξαφάνισή τους, είναι αδύνατο να τα επαναφέρουμε στη ζωή. Το μάτι αποσπά το θέμα και η μηχανή δεν έχει παρά να κάνει τη δουλειά της και να αποτυπώσει την απόφαση του ματιού». Henri Cartier Bresson,  γάλλος φωτογράφος.

Πολύτιμο οδηγό και εμψυχωτή στην προσπάθειά των παιδιών να γνωρίσουν τη μαγεία της κίνησης  στην τέχνη της φωτογραφίας  είχαν τον φωτογράφο  Ανδρέα Κατσιάκο.

Τέλος, αξίζει να αναφερθεί ότιοι φωτογραφίες των παιδιών θα εκπροσωπήσουν  τη Βιβλιοθήκη Νίκαιας του Δήμου Κιλελέρ στο διαγωνισμό φωτογραφίας της Εθνικής Βιβλιοθήκης.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ