ΜΑΘΗΤΕΣ ΤΟΥ ΓΕΛ ΤΥΡΝΑΒΟΥ ΜΙΛΗΣΑΝ ΧΩΡΙΣ ΤΑΜΠΟΥ ΓΙΑ ΤΟ AIDS ΣΤΗΝ ΤΟΠΙΚΗ ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Μέσα στο γενικότερο πλαίσιο της πρόληψης, και ευαισθητοποιημένοι από το κοινωνικό φαινόμενο της ασθένειας του AIDS, μαθητές της Γ τάξης του ΓΕΛ Τυρναβου προσπάθησαν να περάσουν το δικό τους μήνυμα μέσα από την εικαστική προσέγγιση του θέματος. Δημιουργησαν σε συνεργασία με την παιδευτικό εικαστικών

κ. Ελένη Καλαμπαλίκη, αφίσες, αγγίζοντας την ουσία του προβλήματος, την πρόληψη, την αντιμετώπιση, και την κοινωνική διάσταση του.

Οι αφίσες τοποθετήθηκαν στην κεντρική πλατεία του Τυρνάβου όπου και παρουσιάστηκε ενδιαφέρουσα εκδήλωση των μαθητών το πρωί της Παρασκευής 1 Δεκεμβρίου, Παγκόσμιας Ημέρας κατά του AIDS.

Την εκδήλωση συνδιοργάνωσαν το Κέντρο Υγείας Τυρνάβου σε συνεργασία με τον Δήμο Τυρνάβου, το Γενικό Λύκειο και το ΕΠΑΛ Τυρνάβου.

Με τη συμμετοχή τους στην εκδήλωση και με τις εικαστικές τους παρεμβάσεις οι μαθητές έστειλαν κυρίως στη νέα γενιά το μήνυμα για το τι πρέπει να κάνουν ώστε να απολαμβάνουν τον έρωτα χωρίς φόβο και κινδύνους, επισημαίνοντας ότι η χρήση προφυλακτικού και η έγκαιρη διαγνωστική εξέταση στην κυριολεξία σώζουν ζωές.

Χαιρετισμό στην εκδήλωση απηύθυνε και η αντιδήμαρχος Κοινωνικής Πολιτικής του Δήμου Τυρνάβου κ. Φανή Μπίλιου.

Η εκδήλωση έκλεισε με συναυλία από μουσικό σχήμα του Γενικού Λυκείου Τυρνάβου, στο οποιο συμμετείχαν οι μαθητές :  Νικος Πάτσιος, Βασίλης Παπαλάμπρος, Χρήστος Γκαγκανιάρας, Καραούζα Φαίδρα, Αλεξία Μπεζα, και Αποστόλης Ζαραγκοτας.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ