ΠΑΡΟΥΣΙΑΖΕΤΑΙ ΤΗΝ ΤΕΤΑΡΤΗ ΤΟ ΒΙΒΛΙΟ ΓΙΑ ΤΟ ΣΕΙΣΜΟ ΤΗΣ ΛΑΡΙΣΑΣ ΤΟ 1941

Την Τετάρτη 5 Δεκεμβρίου στις 7.30 μ.μ., παρουσιάζεται στο «Χατζηγιάννειο» Πνευματικό Κέντρο του Δήμου Λαρισαίων, το βιβλίο του Γιάννη Παπαϊωάννου Πολιτικού Μηχανικού – Ερευνητή Ιστορικής Σεισμολογίας με τίτλο:  «Ο ΣΕΙΣΜΟΣ ΤΗΣ ΛΑΡΙΣΑΣ ΤΗΣ 1ΗΣ ΜΑΡΤΙΟΥ 1941» σε έκδοση του Δήμου Λαρισαίων.

Η εκδήλωση διοργανώνεται από  την Αντιδημαρχία Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Λαρισαίων, τον σύλλογο Αρχιτεκτόνων Λάρισας και τον σύλλογο Πολιτικών Μηχανικών Λάρισας.

Συντονιστής της εκδήλωσης θα είναι  ο Αλέξης Καλέσης, δημοσιογράφος – διδάκτορας συγκριτικής λογοτεχνίας.

Στην εκδήλωση, πέραν της παρουσίασης του σεισμού της 1.3.1941, θα αναπτυχθούν σημαντικά θέματα , Αντισεισμικής Μηχανικής, Γεωλογίας των Σεισμών και Σεισμολογίας από τους:

Παναγιώτη Καρύδη, Ομότιμο καθηγητή του Ε.Μ.Π. Καθηγητή Αντισεισμικής Τεχνολογίας του Ε.Μ.Π. Ιδρυτή και Διευθυντή, μέχρι το 2007, του Εργαστηρίου Αντισεισμικής Τεχνολογίας του Ε.Μ.Π. Ακαδημαϊκό, Τακτικό Μέλος της Ευρωπαϊκής Ακαδημίας Επιστημών και Τεχνών. Ο κ. Καρύδης θα αναπτύξει το θέμα ‘‘Κατακόρυφη σεισμική συνιστώσα: η καταλυτική της επιρροή στις Βλάβες από το σεισμό της Λάρισας του 1941’’.

Σπύρο Παυλίδη, Ομ. Καθηγητή  Γεωλογίας του Α.Π.Θ. Πρόεδρο ΔΣ Αριστοτελείου Μουσείου Φυσικής Ιστορίας Θεσσαλονίκης. Πρόεδρο ΔΣ Ελληνικής Γεωλογικής Εταιρίας, Πρόεδρο ΔΣ του Ερευνητικού και Εκπαιδευτικού Κέντρου Γεωλογίας των Σεισμών Τυρνάβου. Ο κ.  Σπύρος Παυλίδης θα αναπτύξει το θέμα ‘’Ενεργά ρήγματα και σεισμική επικινδυνότητα της Θεσσαλίας’’

Γεράσιμο Παπαδόπουλο. Διευθυντή Ερευνών στο Γεωδυναμικό Ινστιτούτο του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών. Πρόεδρο της Διεθνούς Ένωσης για τη Πρόληψη και Μείωση των Φυσικών Κινδύνων. Πρόεδρο του Συστήματος της UNESCO για την προειδοποίηση για Τσουνάμι στο ΒΑ Ατλαντικό και τη Μεσόγειο. Ο κ. Γεράσιμος Παπαδόπουλος θα αναπτύξει το θέμα  «Συστήματα Έγκαιρης Προειδοποίησης για τη Μείωση των Φυσικών Κινδύνων»,

Μετά τις ομιλίες θα ακολουθήσει συζήτηση με τους συμμετέχοντες.

ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ Paidis.com