ΤΟ ΛΥΚΕΙΟΝ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΙΔΩΝ ΠΑΡΟΥΣΙΑΖΕΙ ΤΗΝ ΤΕΛΕΤΟΥΡΓΙΑ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΓΑΜΟΥ ΣΤΗ ΣΑΓΚΑΗ

Το Λύκειο των Ελληνίδων της πόλης μας για άλλη μία φορά εκπροσωπεί επάξια την Ελλάδα και θα μεταλαμπαδεύσει τον πολιτισμό και την παράδοσή της, γεγονός που δίνει ιδιαίτερη βαρύτητα και αξία στο έργο του που εδώ και χρόνια ακούραστα επιτελεί με συνέπεια, ποιότητα και σοβαρότητα.

Αυτή τη φορά αναχώρησε για τη Σαγκάη της Κίνας ώστε να παρουσιάσει την τελετουργία του Ελληνικού γάμου στα πλαίσια του Διεθνούς Πολιτιστικού Φεστιβάλ Γάμου.

Το όλον εγχείρημα τελεί υπό την αιγίδα της Κινεζικής κυβέρνησης και η  πρόσκληση προς το Λύκειο των Ελληνίδων της Λάρισας μαρτυρά την  παγκόσμια αναγνώριση του  Λυκείου  των Ελληνίδων που θα συμμετάσχει  σε μια εκδήλωση κύρους. Ακόμη πιο τιμητικό είναι αυτό που αναγράφεται στην πρόσκληση προς το Λύκειο των Ελληνίδων Λάρισας «Έχοντας υπόψιν την ποιότητα του ανθρώπινου δυναμικού του Λυκείου των Ελληνίδων, την αυθεντική σας γνώση και εμπειρία καθώς και τον πλούτο των παραδοσιακών σας ενδυμασιών, θα ήταν ιδιαίτερη χαρά για μας να υποστηρίξετε αυτό το εγχείρημα».

Ο καλλιτεχνικός διευθυντής του Λυκείου των Ελληνίδων Λάρισας κ. Δημήτρης Τσιπλακούλης με την εμπειρία που τον διακρίνει στις τόσες επιτυχημένες παρουσιάσεις και θεματικές παραστάσεις επιχειρεί το σενάριο του ελληνικού παραδοσιακού γάμου, το οποίο θα πρέπει να εμπεριέχει, όσο το δυνατόν, μια ολοκληρωμένη και ενδιαφέρουσα πρόταση, έτσι ώστε να είναι αφ’ ενός   εντυπωσιακή, αφ’ ετέρου εύκολα κατανοητή από τους θεατές, τόσο τους Κινέζους όσο και τους πολίτες άλλων χωρών. Η καλλιτεχνική παρουσίαση  του παραδοσιακού γάμου δεν είναι κατ’ αρχήν ζήτημα πρωτοτυπίας, αλλά υποταγής σε κάποιο προηγούμενο πρότυπο.

Συγκεκριμένα είναι φορτισμένο με μνήμες -σταθερά σημαίνοντα- έχοντας τη δική τους υπόσταση και επιβάλλονται με τη δική τους τη «λογική» και τη δική τους «προσωπικότητα». Πρόκειται για εθιμικές πράξεις, τελετουργίες, ιεροπραξίες, θέσφατα, τελετές, σύμβολα, μουσικές και χορούς που διαμόρφωσαν το πολιτιστικό είναι του παραδοσιακού γάμου και δια μέσου των αιώνων, έφτασαν μέχρι τις μέρες μας.

Στο περιθώριο των εορταστικών εκδηλώσεων, οι χορευτές και τα μέλη του Λυκείου των Ελληνίδων θα έχουν την ευκαιρία να ξεναγηθούν και να γνωρίσουν τα σημαντικότερα πολιτιστικά μνημεία, τις γραφικές γειτονιές της πόλης, καθώς και τη σύγχρονη πόλη της Σαγκάης τη μεγαλύτερη και πλέον κοσμοπολίτικη πόλη της Κίνας.

Πρόκειται για μία ιδιαίτερη πρόκληση για το Λύκειον των Ελληνίδων της πόλης μας και είναι βέβαιο ότι η ελληνική αποστολή θα προβάλλει επάξια τις αρχές και τις παραδόσεις μας, όπως έκανε μέχρι τώρα και κατά το παρελθόν στα τόσα επιτυχημένα ταξίδια του.

ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ Paidis.com