Ο ΔΗΜΟΣ ΛΑΡΙΣΑΙΩΝ ΕΤΟΙΜΑΣΕ ΤΗ ΜΕΛΕΤΗ ΚΑΙ ΩΡΙΜΑΣΕ ΤΟ ΕΡΓΟ ΑΝΑΠΛΑΣΗΣ ΤΗΣ ΤΑΦΡΟΥ Ι1

Δήλωση του δημάρχου Απ. Καλογιάννη με αφορμή την ένταξή του στο ΠΕΠ Θεσσαλίας με απόφαση του περιφερειάρχη

Η Λάρισα συνεχίζει να βαδίζει με ταχύ βήμα στον δρόμο των μεγάλων και σημαντικών αλλαγών, προς όφελος των δημοτών.

Η ανάπλαση της τάφρου Ι1 από την περιοχή της Νέας Σμύρνης μέχρι την περιοχή του ΑΤΑ, έργο που σχεδιάστηκε, μελετήθηκε και ωρίμασε από το Δήμο Λαρισαίων, εντάσσεται και χρηματοδοτείται από το ΠΕΠ Θεσσαλίας, μετά την υπογραφή της σχετικής απόφασης ένταξης από τον περιφερειάρχη Θεσσαλίας κ. Κ. Αγοραστό.

Πρόκειται για ένα έργο που συνιστά ουσιώδη παρέμβαση στην συγκεκριμένη περιοχή την οποία αναβαθμίζει λειτουργικά και αισθητικά. Όταν το έργο ολοκληρωθεί μια ξεχασμένη για τους Λαρισαίους περιοχή θα έχει εξελιχθεί σε ένα όμορφο και ελκυστικό κοινόχρηστο χώρο με   πεζοδρόμους – ποδηλατοδρόμους και πράσινο.

Επίσης,  στο πλαίσιο της παρέμβασης στην περιοχή ο Δήμος Λαρισαίων, με ιδίους πόρους, θα κατασκευάσει πεζογέφυρα στην περιοχή της Νέας Σμύρνης που θα διευκολύνει την πρόσβαση των κατοίκων της συνοικίας προς το κέντρο.

Πρόκειται για την υλοποίηση μιας δέσμευσης της δημοτικής αρχής προς τους κατοίκους της ευρύτερης περιοχής που παίρνει πλέον το δρόμο της υλοποίησης. Τα στελέχη της δημοτικής αρχής και οι υπηρεσίες του Δήμου εργαστήκαμε σκληρά για το σχεδιασμό και την ολοκλήρωση όλων των διαδικασιών. Είχαμε και έχουμε εποικοδομητική συνεργασία με τον περιφερειάρχη κ. Κ. Αγοραστό και τη Διαχειριστική Αρχή του ΠΕΠ Θεσσαλίας,  προκειμένου μια σειρά από έργα και παρεμβάσεις,  όπως αυτό της ανάπλασης της τάφρου Ι1,  που περιλαμβάνονται στο πρόγραμμα Βιώσιμης Αστικής Ανάπτυξης (ΒΑΑ), να ενταχθούν και να χρηματοδοτηθούν  απο στο ΠΕΠ Θεσσαλίας  με το συνολικό ποσό των 15 εκατ. ευρώ.

Η ανάπλαση της τάφρου Ι1, είναι το πρώτο έργο του προγράμματος ΒΑΑ, που εντάσσεται στο ΠΕΠ. Θέλουμε να πιστεύουμε πως σύντομα θα ακολουθήσουν και οι εντάξεις των υπόλοιπων έργων   που έχουν προταθεί όπως η ολοκλήρωση του Προσκηνίου Πολιτισμού (Θέατρο ΟΥΗΛ), η δημιουργία δρόμων ήπιας κυκλοφορίας, η ελεγχόμενη πρόσβαση στους πεζοδρόμους κ.α.

Στο Δήμο Λαρισαίων, συνεχίζουμε να εργαζόμαστε για την υλοποίηση του σχεδίου και του οράματός μας. Δουλεύουμε για τη Λάρισα της επόμενης 15ετίας, για την Λάρισα που αλλάζει καθημερινά προς το καλύτερο.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ