ΠΑΡΑΣΤΑΣΕΙΣ ΑΦΗΓΗΣΗΣ ΚΑΙ ΔΡΑΜΑΤΟΠΟΙΗΣΗΣ ΠΑΡΑΜΥΘΙΟΥ ΣΤΗ ΧΑΛΚΗ

Με μεγάλη επιτυχία συνεχίζονται οι παραστάσεις αφήγησης και δραματοποίησης παραμυθιού που διοργανώνουν η Αντιδημαρχία Πολιτισμού του Δήμου Κιλελέρ , η Δημοτική Βιβλιοθήκη Νίκαιας και το Θεατρικό Εργαστήρι του Δήμου Κιλελέρ  και απευθύνονται σε όλα τα Δημοτικά Σχολεία του δήμου.

Η  παράσταση παρουσιάστηκε και στο Δημοτικό σχολείο Χάλκης όπου και την παρακολούθησαν όλοι οι μαθητές του σχολείου. Στόχος της δράσης είναι η παράσταση να παίζεται από τους ηθοποιούς και του αφηγητές εντός της τάξης του σχολείου. Η επόμενη παράσταση θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 7 Δεκεμβρίου στο σχολείο της τοπικής κοινότητας Κιλελέρ στην οποία θα συμμετάσχουν τα νηπιαγωγεία και τα δημοτικά σχολεία του Κιλελέρ και του Καλαμακίου.

Σε δήλωσή του ο σκηνοθέτης της παράστασης Άκυς Μητσιούλης δήλωσε: «Ποτέ τα παραμύθια δεν είναι απλά. Πίσω από μια απλή ιστορία κρύβεται εκείνο που το παιδί θα πάρει και θα το κουβαλήσει μέσα του ως σκέψη και προβληματισμό. Τα παραμύθια , άλλοτε μεταφερόμενα από την προφορική παράδοση και άλλοτε από συγγραφείς παραμυθάδες , ήταν η επαφή του παιδιού μέσα από την αφήγηση , την ιστορία και τη φαντασία , με όσα πρόκειται να ακολουθήσουν , με όσα το παιδί πρόκειται να νιώσει και να ζήσει.

Τα παραμύθια έχουν και συμβουλές χωρίς να γίνονται διδακτικά ποτέ και φυσικά τα δικά μας παραμύθια έχουν τέλος γιατί τι χειρότερο από ένα παραμύθι που δεν τελειώνει ποτέ. Όπως και στη ζωή.  Οι πιο όμορφες στιγμές μας έχουν ένα τέλος , έτσι για να έχουμε το κίνητρο να τις δημιουργήσουμε ξανά».

Η παράσταση παρουσιάζεται σε μουσική επιμέλεια και βοηθό σκηνοθέτη Πατρούλα Χριστοδούλου, αφηγητές : Βάσω Ζέρβα , Ανθή Μπλιάτσιου , Ρέα Τσιάχου, ηθοποιοί : Παναγιώτα Καλοτραπέζη , Εύη Μπατάλα , Γιώργος Μπόζαρλης και Γεωργία Ράπτη.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ