ΔΡΑΣΕΙΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΕΝ ΟΨΕΙ ΤΟΥ ΧΕΙΜΩΝΑ ΣΤΟ ΔΗΜΟ ΤΥΡΝΑΒΟΥ

Συνεδρίασε το συντονιστικό όργανο του Δήμου Τυρνάβου, με σκοπό το σχεδιασμό και τον καθορισμό των ρόλων όλων των φορέων, ώστε να αντιμετωπιστούν με τον καλύτερο τρόπο θέματα πολιτικής προστασίας στην ερχόμενη χειμερινή περίοδο.

Ιδιαίτερα, εξετάστηκαν τα αναμενόμενα προβλήματα λόγω έντονων βροχοπτώσεων στις περιοχές Λυγαριάς, Αργυροπουλίου, Δελερίων, Ροδιάς, που θα έχουν σαν αποτέλεσμα τη μεταφορά όγκου νερού και φερτών υλικών στους οικισμούς και στα  χωράφια.

Επίσης, αναφέρθηκαν οι ενέργειες που κάνει κάθε φορέας στην ιρλανδική διάβαση του Τιταρήσιου, όταν μεταφέρονται σε αυτόν μεγάλες ποσότητες νερού. Τέλος εξετάστηκαν τρόποι αντιμετώπισης προβλημάτων λόγω χιονοπτώσεων και παγετού στον οδικό άξονα Τυρνάβου-Ελασσόνας, ιδιαίτερα στην περιοχή της Μελούνας και στις γέφυρες του Τιταρήσιου.

Όλοι οι φορείς εξέθεσαν τις δυνατότητές τους, την επιχειρησιακή τους ικανότητα και τη διάθεση για συνεργασία, ώστε να αντιμετωπιστούν χωρίς προβλήματα τα θέματα της πολιτικής προστασίας του Δήμου.

Στη Συνεδρίαση συμμετείχαν:

Ο Αντιδήμαρχος Πολιτικής Προστασίας Δ. Τυρνάβου  κ. Τσιόπας Χρήστος, ο  Διοικητής της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Λάρισας κ.Μπρούζας Ζήσης, ο  Διοικητής του Α` Πυροσβεστικού Σταθμού, επιπυραγός Λιάπης Ιωάννης, ο  Πυραγός Δερβένης Σπύρος, ο Διοικητής του Α.Τ. Τυρνάβου Αστυνόμος Α` Μπίρδας Σεραφείμ, ο Λοχαγός του Τ.Μ.Χ  Αμπελώνα Βάλλας Τηλέμαχος, η  Αν. Δασάρχης, Δασολόγος κ. Καζάκου Παναγιώτα, η Δ/ντρια Περιβάλλοντος Δήμου Τυρνάβου κ. Γιουβρή Θεοδώρα και ο υπεύθυνος Πολιτικής  Προστασίας κ. Ιωάννης Πουρνάρας.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ