ΜΑΘΗΤΕΣ ΤΟΥ 8ου ΓΕΛ ΛΑΡΙΣΑΣ ΕΓΙΝΑΝ ΔΙΠΛΩΜΑΤΕΣ ΓΙΑ ΤΡΕΙΣ ΜΕΡΕΣ

Το 8ο Γενικό Λύκειο Λάρισας συμμετείχε στο ευρωπαϊκό πρόγραμμα προσομοίωσης των συνεδριών της  Ευρωπαϊκής Επιτροπής  και του Συμβουλίου Υπουργών της Ευρωπαϊκής Ένωσης  (  Athens EU Model Junior 2018) με θέμα τη μεταναστευτική κρίση  που πραγματοποιήθηκε στην Αθήνα στις 29/11 εως 1/12/2018.

Το σχολείο εκπροσώπησαν  οι μαθητές: Γεώργιος Κοντοβασίλης, Λάμπρος Κουτελίδας, Μυρτώ Κυριαζή και  Ειρήνη Χαρούλη, με υπεύθυνους καθηγητές τον κ.Γεώργιο Κουλουρά  και την κ. Ισιδώρα Καρδά, οι οποίοι ανέλαβαν και τη δίμηνη προετοιμασία των μαθητών προκειμένου να ανταπεξέλθουν στους απαιτητικούς ρόλους που τους ανατέθηκαν.

Το σχολείο επιλέχτηκε μεταξύ 25 σχολείων από όλη την Ελλάδα σε σύνολο 200 υποψηφιοτήτων και οι μαθητές είχαν τη μοναδική ευκαιρία να γνωρίσουν από κοντά τις διαδικασίες που ακολουθούνται κατά τις συνεδριάσεις των  οργάνων της ΕΕ, συμμετέχοντας ενεργά και διαδραματίζοντας ρόλους αντίστοιχους με αυτούς των μελών των οργάνων.

Οι συνεδριάσεις πραγματοποιήθηκαν στη Μαράσλειο  και στο κεντρικό αμφιθέατρο του ΕΚΠΑ. Η δράση διενεργήθηκε υπό την αιγίδα του ΕΛΙΑΜΕΠ, της Αντιπροσωπείας της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στη Ελλάδα και του Εργαστηρίου Ευρωπαϊκής Ενοποίησης και Πολιτικής του ΕΚΠΑ.

 

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ