Γ. ΣΤΑΘΑΚΗΣ: ΟΙ ΑΓΡΟΤΕΣ ΜΕ ΕΝΣΤΑΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΔΑΣΙΚΟΥΣ ΧΑΡΤΕΣ ΔΕΝ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΖΟΥΝ ΠΡΟΒΛΗΜΑ

Τα ενεργειακά και το χωροταξικό σύστημα της χώρας βρέθηκαν στο επίκεντρο των επαφών του υπουργού Περιβάλλοντος και Ενέργειας Γ. Σταθάκη με τους δημάρχους του νομού, στο πλαίσιο «κλειστής» ενημερωτικής συνάντησης που πραγματοποιήθηκε το μεσημέρι της Παρασκευής στο δημαρχείο της Λάρισας.

Νωρίτερα μιλώντας στους δημοσιογράφους ο κ. Σταθάκης έκανε ειδική αναφορά στο μείζον θέμα που προέκυψε με τις καθυστερήσεις στις πληρωμές αγροτών λόγω ζητημάτων που προέκυψαν με τους δασικούς χάρτες, τονίζοντας πως «αυτοί που έχουν κάνει ενστάσεις δεν αντιμετωπίζουν κανένα πρόβλημα».

«Είμαστε σε συνεργασία με τον ΟΠΕΚΕΠΕ, ενώ υπάρχει οργανωμένο σύστημα ενστάσεων για την αντιμετώπιση του θέματος», σημείωσε ο κ. Σταθάκης, ανακοινώνοντας παράλληλα πως η κατάρτιση των τοπικών πολεοδομικών σχεδίων περνά στους δήμους.

«Οι δήμοι αναλαμβάνουν ουσιαστικά να καταρτίσουν τα τοπικά χωρικά σχέδια, τα οποία αφορούν το σύνολο του δήμου. Είναι η τελευταία μεγάλη τομή που πρέπει να γίνει τα επόμενα δύο χρόνια», ανέφερε ο υπουργός, προσθέτοντας πως γίνεται προσπάθεια για την εξασφάλιση χρηματοδοτικού δανείου ύψους 1 δις ευρώ από την Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων προκειμένου να μπορέσουν οι δήμοι να έχουν πρόσβαση σε άμεση χρηματοδότηση για να προχωρήσουν τα τοπικά πολεοδομικά χωρικά.

«Μόλις είμαστε έτοιμοι θα το εξαγγείλουμε», κατέληξε ο κ. Σταθάκης, ο οποίος απαντώντας σε ερώτηση για το ενδεχόμενο πρόωρο εκλογών επανέλαβε την πάγια θέση του πως οι εκλογές θα γίνουν τον Οκτώβριο.

ΕΠΑΦΕΣ ΜΕ ΔΗΜΑΡΧΟΥΣ

Νωρίτερα ο κ. Σταθάκης, παρουσία και του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Ν. Παπαδόπουλου, συναντήθηκε με το δήμαρχο Λαρισαίων Απ. Καλογιάννη, ενώ ακολούθησε «κλειστή» σύσκεψη στην αίθουσα συνεδριάσεων του Δ.Σ με τη συμμετοχή των δημάρχων Τυρνάβου Π. Σαρχώση, Αγιάς Αντ. Γκουντάρα, Ελασσόνας Ν. Ευαγγέλου, Φαρσάλων Άρη Καραχάλιου, Τεμπών Κ. Κολλάτου και Κιλελέρ Θ. Νασιακόπουλου.

Ειρήνη Παπουτσή

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ