ΞΕΚΙΝΗΣΕ ΤΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΤΗΣ Η ΤΡΑΠΕΖΑ ΤΡΟΦΙΜΩΝ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ

Με δύο δράσεις για τη στήριξης της Παιδικής Στέγης Λάρισας και των συσσιτίων της Μητρόπολης Λαρίσης και Τυρνάβου «Επιούσιος» ξεκίνησε τη λειτουργίας της η Τράπεζα Τροφίμων Θεσσαλίας, ενώ σχετικές ανακοινώσεις έγιναν το μεσημέρι της Πέμπτης στο πλαίσιο συνέντευξης τύπου που παραχωρήθηκε στην Περιφέρεια Θεσσαλίας.

«Με την Τράπεζα Τροφίμων επιχειρούμε να αντιμετωπίσουμε τη χειρότερη μορφή βίας, τη φτώχεια και την πείνα, αξιοποιώντας πλεονάσματα εταιρειών και εξυπηρετώντας ανάγκες συσσιτίων και ιδρυμάτων σε ολόκληρη τη Θεσσαλία», τόνισε μιλώντας στους δημοσιογράφους η υπεύθυνη της Τράπεζας Φ. Μπλιάτσου, σημειώνοντας πως η Τράπεζα Τροφίμων αξιοποιεί πλεονάσματα παραγωγής, προϊόντα με λάθη στη συσκευασία ή κοντινή ημερομηνία λήξης, τα όποια είναι κατάλληλα προς κατανάλωση, ενώ για κάθε δωρεά εκπίπτει ο ΦΠΑ της αντίστοιχης ποσότητας.

«Βρισκόμαστε στη Λάρισα με στόχο να προσφέρουμε σε τεχνογνωσία, για μια δράση που στηρίζεται σε εθελοντές και ευγενικές χορηγίες και περιορίζει τη σπατάλη βοηθώντας συνανθρώπους μας», ανέφερε ο υπεύθυνος της Τράπεζας Τροφίμων Αθηνών Π. Βουρλούμης, ενώ εκπροσωπώντας τον Περιφερειάρχη ο Θ. Παιδής υπογράμμισε πως «Μητρόπολη και φορείς στάθηκαν σύμμαχοι στην προσπάθεια, ενώ η Τράπεζα στοχεύει σε λειτουργία σε εβδομαδιαία βάση για τη στήριξη όσων το έχουν ανάγκη».

Τις ευχαριστίες και τα συγχαρητήρια του Μητροπολίτη κ. Ιερώνυμου για την πρωτοβουλία μετέφερε σε όλους τους υπεύθυνους της Τράπεζας ο π. Βαρθολομαίος, ενώ όπως έγινε γνωστό οι αποθήκες της Τράπεζας Τροφίμων λειτουργούν σε χώρο που παραχωρήθηκε ευγενικά από ιδιώτη, στο 5ο χλμ. Λάρισας-Αθήνας, ενώ οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να απευθύνονται στα τηλ.6938050504 και 6932488872.

Ειρήνη Παπουτσή

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ