ΝΑ ΑΠΟΜΑΚΡΥΝΘΕΙ Η ΑΜΕΡΙΚΑΝΟ-ΝΑΤΟΪΚΗ ΒΑΣΗ ΑΠΟ ΤΗ ΛΑΡΙΣΑ

Ανακοίνωση της Αντιπολεμικής Κίνησης Λάρισας

Την Πέμπτη 6 Δεκέμβρη βρέθηκε στη Λάρισα ο πτέραρχος του ΝΑΤΟ Τοντ Γουόλτερς. Ο διοικητής της USAFE-AFAFRICA επισκέφτηκε το ΑΤΑ με σκοπό να παραταθεί για ένα ακόμη έτος η παραμονή των ΜQ-9 Reaper (Drone) στη 110 Π.Μ., επικαιροποιώντας επί της ουσίας την ΝΑΤΟΪΚΗ αναβάθμιση που παρατηρείται το τελευταίο

διάστημα στα στρατόπεδα της ευρύτερης περιοχής μας (110 Π.Μ., Στεφανοβίκειο).

Η επίσκεψη αποκτά πρόσθετο ενδιαφέρον με αφορμή το ενδεχόμενο η 110 Π.Μ. να “αξιοποιηθεί ακόμη περισσότερο” από την Πολεμική Αεροπορία των ΗΠΑ, ως βάση μοίρας μαχητικών αεροσκαφών ή ως βάση ιπτάμενων τάνκερ.

Οι εξελίξεις στο μέτωπο Ρωσίας – Ουκρανίας , η πιθανολογούμενη εμφάνιση του στρατού στους δρόμους του Παρισιού προκειμένου να ελεγχθεί η κοινωνική έκρηξη , έχουν και άμεσες επιπτώσεις και στην περιοχή μας.

Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, εκφράζοντας τα συμφέροντα της ελληνικής ολιγαρχίας, αναζητεί προστασία στο πλευρό των ΗΠΑ και εμπλέκει τη χώρα σε επικίνδυνα γεωπολιτικά σχέδια .

Το ΝΑΤΟ ποτέ και πουθενά δεν εγγυήθηκε την ειρήνη, αντίθετα σκορπά παντού τον πόλεμο αφήνοντας πίσω του χιλιάδες νεκρούς και πρόσφυγες.

Καλούμε τον λαό να υπερασπιστεί την ειρήνη, να αποτρέψει τη γενίκευση του πολέμου και να υπερασπιστεί τα κυριαρχικά του δικαιώματα. Τα συμφέροντα των λαών της περιοχής και πρώτα από όλα το δικαίωμα στη ζωή δεν έχουν καμία σχέση με τα συμφέροντα και τους ανταγωνισμούς των κυρίαρχων τάξεων.

Σαν Αντιπολεμική Κίνηση Λάρισας απαιτούμε την άμεση απομάκρυνση των αμερικανο – νατοϊκων βάσεων και των drones από τη Λάρισα ,  την έξοδο από το ΝΑΤΟ, ευρωστρατό, και το  κλείσιμο όλων των βάσεων.

Να ανατραπεί ο άξονας Ελλάδας -Κύπρου – Ισραήλ – Αιγύπτου.

Να   σταματήσει   η   χωρά   μας   να   αποτελεί   ορμητήριο   πολεμικών επιχειρήσεων   που   διαλύουν   κράτη   και   στέλνουν   στη   προσφυγιά ολόκληρους λαούς

Στην κατεύθυνση αυτή θα ενταθεί ο αγώνας μας το επόμενο διάστημα με στοχευμένες δράσεις.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ