“ΟΧΙ” ΤΖΑΜΠΑ ΔΟΥΛΕΙΑ ΤΗ “ΛΕΥΚΗ ΝΥΧΤΑ”

Ανακοίνωση της Δημοκρατικής Αγωνιστικής Συνεργασίας στην προσωρινή διοίκηση του σωματείου Ιδιωτικών Τεχνικών Υπαλλήλων Ελασσόνας

Η ανακοίνωση – καταγγελία της 7ης Δεκέμβρη, όσον αφορά την εφαρμογή της «Λευκής Νύχτας» στην πόλη μας από τον Εμπορικό Σύλλογο Ελασσόνας σε συνεργασία με την Δημοτική Αρχή, δεν έγινε από την προσωρινή Διοίκηση του Σωματείου Ιδιωτικών Τεχνικών Υπαλλήλων Ελασσόνας, αλλά από την παράταξη της πλειοψηφίας του Σωματείου,

την Δημοκρατική Αγωνιστική Συνεργασία.

Σήμερα το σωματείο εκπροσωπείται από την 7μελή προσωρινή διοίκηση που όρισε το δικαστήριο. Η παράταξη της ΔΑΣ έχει την πλειοψηφία προσωρινά και δεν θα μπορούσε να μην πάρει θέση για ένα τόσο μεγάλο και σημαντικό θέμα του κλάδου και απασχολεί  τους εμποροϋπαλλήλους, που είναι αυτό της εντατικοποίησης της εργασίας μας και των δυσμενέστερων όρων εργασίας, με τους οποίους καλούμαστε καθημερινά να εργαστούμε, όπως αυτούς των εξοντωτικών ωραρίων.

Διεκδικούμε:

  • Όχι τζάμπα δουλειά τη “Λευκή Νύχτα”! Απαιτούμε, οι ώρες πέραν του κανονικού ωραρίου να πληρωθούν ως υπερωριακές και νυχτερινές!
  • Να καταργηθούν όλοι οι νόμοι και οι διατάξεις που απελευθερώνουν το ωράριο.
  • Κατάργηση της μερικής απασχόλησης, του ωρομίσθιου, των συμβάσεων  ορισμένου χρόνου και όλων των ελαστικών μορφών εργασίας και μετατροπής τους σε 8ωρες συμβάσεις αορίστου χρόνου. 8ωρο – 5ήμερο – 40ωρο!
  • Άμεση κατάργηση του νόμου για τη λειτουργία των καταστημάτων τις Κυριακές. Κατοχύρωση της υποχρεωτικής κυριακάτικης αργίας χωρίς καμία εξαίρεση με νόμο από την κυβέρνηση».

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ