Π. ΣΑΡΧΩΣΗΣ: ΠΡΩΤΟΠΟΡΟΣ ΣΕ ΔΡΑΣΕΙΣ ΓΙΑ ΕΞΟΙΚΟΝΟΜΗΣΗ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ Ο ΔΗΜΟΣ ΤΥΡΝΑΒΟΥ

Κατ’ ιδίαν συνάντηση με τον υπουργό Ενέργειας Γιώργο Σταθάκη είχαν χθες στο περιθώριο της συνάντησης του υπουργού με τους δημάρχους της Π.Ε. Λάρισας, ο δήμαρχος Τυρνάβου Π. Σαρχώσης και ο αντιδήμαρχος Κ. Κουλιός, που είχαν την ευκαιρία να παρουσιάσουν στον κ. Σταθάκη το σχεδιασμό του δήμου Τυρνάβου για στροφή σε φιλικές

μορφές ενέργειας και για εξοικονόμηση ενέργειας μέσα από στοχευμένες δράσεις.

Σύμφωνα με όσα ανέφερε ο δήμαρχος μετά τη συνάντηση απαντώντας σε σχετικές ερωτήσεις του paidis.com ο δήμος για πρώτη φορά από το 2015 άνοιξε το κεφάλαιο ενεργειακά, προωθώντας τόσο την εγκατάσταση και λειτουργία δικτύου φυσικού αερίου στον Τύρναβο, έργο που έχει ήδη ολοκληρώσει την πρώτη φάση δίνοντας φθηνή ενέργεια σε δημοτικά κτίρια, σπίτια και καταστήματα και βρίσκεται ήδη στο στάδιο της επέκτασης, με δεδομένο και το μεγάλο ενδιαφέρον των τυρναβιτών, ενώ μέσα στο 2019 αναμένεται να προωθηθεί ανάλογο έργο και στον Αμπελώνα.

Επιπλέον, σύμφωνα πάντα με τον κ. Σαρχώση, ο δήμος μέσα στο αμέσως επόμενο διάστημα θα προωθήσειο ένα ιδιαίτερα σημαντικό έργο για την αντικατάσταση των λαμπτήρων του δημοτικού φωτισμού, αλλά και του φωτισμού δημοτικών κτιρίων με λαμπτήρες εξοικονόμησης ενέργειας που αναμένεται να μειώσει σημαντικά το κόστος ηλεκτρικής ενέργειας στο δήμο.

Τέλος αναμένεται να εξετάσει και το θέμα της συμμετοχής του δήμου σε ενεργειακή κοινότητα για την παραγωγή ηλεκτρικής ενέργειας με φυσικές προς το περιβάλλον πηγές.

“Ο δήμος Τυρνάβου, θεωρεί κεφαλαιώδες θέμα τη στροφή σε φιλικές με το περιβάλλον πηγές ενέργειας και την εξοικονόμηση ενέργειας, αφού με αυτό τον τρόπο θα υπάρξει εξοικονόμηση σημαντικών πόρων που θα δοθούν για τη βελτίωση της καθημερινότητας των πολιτών και για την ενίσχυση της κοινωνικής πολιτικής του δήμου, σε μια εποχή που το κράτος αδυνατεί να στηρίξει ουσιαστικά αυτούς τους δύο τομείς που αντιμετωπίζουν πρόβλημα”, ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Σαρχώσης.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ