ΛΑΡΙΣΑ: ΜΑΘΗΤΙΚΕΣ ΦΙΛΙΕΣ ΑΝΑΛΛΟΙΩΤΕΣ ΣΤΟ ΧΡΟΝΟ (ΦΩΤΟ)

Το γλέντησαν στο «Καπηλειό» απόφοιτοι του 1971 από το Πρότυπο Δημοτικό Σχολείο Παιδαγωγικής Ακαδημίας Λάρισας

«Όταν, σχεδόν μισό αιώνα μετά την αποφοίτησή σου, η ζωή σε αξιώνει να είσαι παρών, τότε πρέπει να το γιορτάσεις με την ψυχή σου!». Αυτό είναι το moto των απόφοιτων του Πρότυπου Δημοτικού Σχολείου Παιδαγωγικής Ακαδημίας Λάρισας που αντάμωσαν το Σάββατο στο μεζεδοπωλείο «Καπηλειό»

για να επιβεβαιώσουν για μια ακόμα φορά, πως διαφορετικοί άνθρωποι, που χάραξαν ο καθένας το δικό του μοναδικό δρόμο στη ζωή, μπορούν να παραμείνουν φίλοι!

Η έμπνευση και η διαδικτυακή έρευνα δύο συμμαθητριών απέδωσε καρπούς και η ΣΤ’ τάξη του σχολείου βρέθηκε 47 χρόνια αργότερα, με τη σχολική ποδιά κρεμασμένη σε περίοπτη θέση και τις θύμησες, τις πλάκες και τα πειράγματα των σχολικών χρόνων να αναβιώνουν στο γνωστό μεζεδοπωλείο, συνοδεία γέλιων, δακρύων και καλού κρασιού.

Η πολύβουη παρέα γλέντησε και θυμήθηκε μέχρι αργά, με την υπόσχεση πως το ραντεβού θα ανανεωθεί πολύ σύντομα. Άλλωστε οι δυο συμμαθήτριες που προαναφέραμε, μα και τα κοντά 2.000 μηνύματα που ανταλλάχθηκαν μεταξύ των συμμαθητών το προηγούμενο 20ήμερο, δίνουν επακριβώς το στίγμα των προθέσεων!

Ειρήνη Παπουτσή

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ