ΣΥΛΛΗΨΕΙΣ 46 ΟΠΑΔΩΝ ΤΗΣ ΑΕΛ ΣΕ ΜΑΤΣ ΤΗΣ ΕΣΚΑΘ!

Αδιανόητο σκηνικό, που εγείρει πολλά ερωτήματα για τη συνολική στάση της διοίκησης της ερασιτεχνικής ΑΕΛ,  στήθηκε στον εκτός έδρας αγώνα της μπασκετικής ΑΕΛ με αντίπαλο την Αναγέννηση Καρδίτσας για την 8η αγωνιστική του πρωταθλήματος Α1 ΕΣΚΑΘ, καθώς ο αγώνας σημαδεύτηκε από επεισόδια που έγιναν,

πριν την έναρξή του έξω από το κλειστό της Καρδίτσας, με αποτέλεσμα τη σύλληψη 46 Λαρισαίων οπαδών!

Τα επεισόδια ξεκίνησαν έξω από το γήπεδο μεταξύ φιλάθλων των δύο ομάδων, που αντάλλαξαν πέτρες και φωτοβολίδες, για να ακολουθήσουν συγκρούσεις των Λαρισαίων με την αστυνομία που έσπευσε να επιβάλλει την τάξη.

Στο πανδαιμόνιο που ακολούθησε αναφέρθηκαν τραυματισμοί οπαδών και αστυνομικών, αλλά και φθορές σε σταθμευμένα αυτοκίνητα, η δε αστυνομία κατάφερε να μπλοκάρει το λεωφορείο των Λαρισαίων για να τους μεταφέρει στην Αστυνομική Διεύθυνση Καρδίτσας για εξακρίβωση στοιχείων, ενώ τελικά συνελήφθησαν 46 συνολικά άτομα ηλικίας 15-30 ετών, εκ των οποίων 9 ανήλικοι αφέθηκαν ελεύθεροι.

Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στις δικαστικές αρχές για τα περαιτέρω, ενώ σε σχετική ανακοίνωση της αστυνομίας αναφέρονται τα εξής:

Συνελήφθησαν, χθες το απόγευμα στην Καρδίτσα, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφάλειας Καρδίτσας, σαράντα έξι (46) άτομα, ηλικίας από 15 έως 30 ετών, σε βάρος των οποίων σχηματίστηκε δικογραφία για τα αδικήματα της παράβασης της νομοθεσίας περί αθλητισμού, της επικίνδυνης σωματικής βλάβης, των διακεκριμένων περιπτώσεων φθοράς και των νόμων περί ναρκωτικών και περί όπλων.

Ειδικότερα, πριν από την έναρξη ερασιτεχνικού αγώνα καλαθοσφαίρισης στην Καρδίτσα, οι συλληφθέντες, οπαδοί φιλοξενούμενης ομάδας, συνεπλάκησαν με οπαδούς τοπικής ομάδας, ενώ στη συνέχεια επιτέθηκαν στους προστρέξαντες αστυνομικούς, με αποτέλεσμα να τους τραυματίσουν ελαφρά.

Στη συνέχεια, επιβιβάστηκαν σε λεωφορείο και επιχείρησαν να διαφύγουν, πλην όμως εντοπίστηκαν και ακινητοποιήθηκαν.

Κατασχέθηκαν συνολικά δύο κουκούλες full face, μια πτυσσόμενη ράβδος, ένας μικρός σουγιάς, ένα σπρέι πιπεριού και μικροποσότητα κάνναβης, ενώ διαπιστώθηκαν φθορές σε πέντε σταθμευμένα οχήματα.

Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στην κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Καρδίτσας, εκτός από εννέα που αφέθησαν ελεύθεροι λόγω της ανηλικότητάς τους.

Η διοίκηση

Με δεδομένο ότι οι εν λόγω οπαδοί αμαυρώνουν την ιστορία της ΑΕΛ με τα επεισόδια που προκαλούν θα πρέπει να υπάρξει άμεσα αντίδραση της διοίκησης της ερασιτεχνικής που το λιγότερο που πρέπει να κάνει είναι να καταδικάσει τη συμπεριφορά τους και να τους απαγορεύσει να ακολουθούν τις ομάδες στα εκτός έδρας παιχνίδια αλλά και να μπαίνουν στα εντός έδρας γήπεδα που αγωνίζονται παιδιά που ιδρώνουν για τη φανέλα της ΑΕΛ.

Ε.Π.

ΦΩΤΟ: karditsalive.gr

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ