ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑ ΑΓΡΟΤΩΝ ΤΗΣ ΑΓΙΑΣ ΣΤΟΝ ΕΛΓΑ

Παράσταση διαμαρτυρίας στο υποκατάστημα του ΕΛΓΑ στη Λάρισα πραγματοποίησαν το πρωί της Δευτέρας αγρότες της Αγιάς, οι οποίοι έχοντας στο πλευρό τους και μέλη της ΕΟΑΣΝΛ έθεσαν σειρά ζητημάτων που τους απασχολούν επικεντρώνοντας στο θέμα των καθυστερήσεων στις εκτιμήσεις για ζημιές που υπέστησαν

τον περασμένο Μάιο.

Λόγω της κακοκαιρίας, έντονης βροχόπτωσης αλλά και χαλαζιού σημαντικές ζημιές υπέστησαν καλλιέργειες στην Ανάβρα, το Γερακάρι, την Πρηνιά και τον Αετόλοφο, ενώ 7 ολόκληρους μήνες μετά ο ΕΛΓΑ δεν έχει προχωρήσει στις σχετικές εκτιμήσεις, με τους αγρότες να έχουν εξαντλήσει την υπομονή τους.

Σε συνάντηση με τον προϊστάμενο του οργανισμού Μ. Λιόντο που ακολούθησε οι αγρότες εξέφρασαν την αγωνία τους για τις σημαντικές καθυστερήσεις υπογραμμίζοντας πως ζητούν άμεση εκτίμηση και καταβολή των αποζημιώσεων εντός του Ιανουαρίου.

«Εάν μέχρι τις 15 Ιανουαρίου δεν έχει διευθετηθεί το θέμα θα προχωρήσουμε σε κατάληψη του ΕΛΓΑ», ήταν η χαρακτηριστική δήλωση του προέδρου της ΕΟΑΣΝΛ Ρ. Μαρούδα, που περιέγραψε με μελανά χρώματα την κατάσταση στην οποία εχουν περιέλθει οι αγρότες της περιοχής.

Ειρήνη Παπουτσή

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ