ΕΡΓΑ ΣΥΝΤΗΡΗΣΗΣ ΣΤΑ ΚΛΕΙΣΤΑ ΓΥΜΝΑΣΤΡΙΑ ΑΓΙΑΣ, ΤΥΡΝΑΒΟΥ ΚΑΙ ΦΑΛΑΝΗΣ

Αλλάζουν όψη τα κλειστά γυμναστήρια της Αγιάς, του Τυρνάβου και της Φαλάνης, καθώς η Περιφέρεια Θεσσαλίας ξεκινά στο αμέσως επόμενο διάστημα εργασίες αναβάθμισης. Συγκεκριμένα μετά την σημερινή υπογραφή της σύμβασης κατασκευής από τον Περιφερειάρχη Θεσσαλίας του έργου

«ΕΡΓΑΣΙΕΣ ΒΕΛΤΙΩΣΗΣ & ΣΥΝΤΗΡΗΣΗΣ ΚΛΕΙΣΤΩΝ  ΓΥΜΝΑΣΤΗΡΙΩΝ», προϋπολογισμού 404.000 ευρώ. Το έργο υλοποιείται από πόρους του Προγράμματος Δημοσίων Επενδύσεων και με φορέα υλοποίησης τη Διεύθυνση Τεχνικών Έργων Περιφερειακής Ενότητας Λάρισας.

Σε δηλώσεις του ο κ. Κ. Αγοραστός σημείωσε τα εξής: «Σε συνεργασία με τους Δήμους εκτελούμε έργα για τον αθλητισμό, για τη νεολαία, για τους αθλούμενους. Τρία κλειστά γυμναστήρια αλλάζουν μορφή και εκσυγχρονίζονται. Στο κλειστό γυμναστήριο της Φαλάνης ανακατασκευάζουμε το δάπεδο, στου Τυρνάβου αλλάζουμε τα πανελ και το παρκέ, ενώ στην Αγιά αφαιρούμε τον αμίαντο από τα αποδυτήρια και τα ανακατασκευάζουμε. Με τον τρόπο αυτό δείχνουμε το έμπρακτο ενδιαφέρον μας για τον αθλητισμό, για την νεολαία και για τους αθλητές, γιατί ο αθλητισμός για εμάς είναι φιλοσοφία ζωής, που δίνει χρόνια στη ζωή και ζωή στα χρόνια».

ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΤΟΥ ΕΡΓΟΥ

Αντικείμενο της παρούσας μελέτης αποτελεί η εκτέλεση εργασιών επισκευών και συντηρήσεως για τη βελτίωση των Κλειστών Γυμναστηρίων της Αγιάς, της Φαλάνης και του Τυρνάβου. Οι αθλητικές εγκαταστάσεις  των Κλειστών  Γυμναστηρίων χρησιμοποιούνται καθημερινά από πληθώρα παιδιών και ενηλίκων και φιλοξενούν μεγάλο αριθμό αθλητικών εκδηλώσεων και δραστηριοτήτων αθλητικών συλλόγων που δραστηριοποιούνται στην Περιφερειακή ενότητα Λάρισας. Αποτελούν σημείο αναφοράς για τη νεολαία  που ασχολείται με τον αθλητισμό, ενώ συμβάλλουν στη δημιουργική ενασχόληση και εκτόνωση ατόμων κάθε ηλικίας και στην ουσιαστική βελτίωση της ποιότητας ζωής των κατοίκων της Περιφέρειας Θεσσαλίας γενικότερα.

Για το λόγο αυτό θεωρείται μείζονος σημασίας η προσπάθεια για τη διατήρηση των εν λόγω εγκαταστάσεων σε καλή κατάσταση, για τη διαρκή συντήρηση και βελτίωσή τους, προκειμένου να εξασφαλίζεται ένα ασφαλές, ευχάριστο, χρηστικό και λειτουργικό περιβάλλον για την απρόσκοπτη και άνετη άσκηση κάθε αθλητικής δραστηριότητας.

Οι εργασίες που πρόκειται να εκτελεστούν στο πλαίσιο της παρούσας μελέτης περιλαμβάνουν:

Α) Στο κλειστό γυμναστήριο της Αγιάς  θα εκτελεστούν εργασίες αποξήλωσης και διαχείρισης των φύλλων υπερσυμπιεσμένου αμιαντοτσιμέντου για την πλήρη ανακατασκευή του χώρου των αποδυτηρίων  με εμβαδόν 318,2 m2, υδραυλική εγκατάσταση για τη δημιουργία ενός νέου WC AMEΑ, εξωτερικοί και εσωτερικοί χρωματισμοί, εργασίες υγρομόνωσης της μεταλλικής οροφής καθώς και εργασίες   αποξύλωσης και επανατοποθέτησης πολυκαρβονικών φύλλων πλαγιοκάλυψης.

Β) Στο κλειστό γυμναστήριο της Φαλάνης θα εκτελεστούν εργασίες για την τοποθέτηση νέου ξύλινου δαπέδου (παρκέ) με εμβαδόν 610 m2, τοποθέτηση επιδαπέδιων κλιματιστικών ψύξης/θέρμανσης, εξωτερικοί και εσωτερικοί χρωματισμοί καθώς και εργασίες υγρομόνωσης της μεταλλικής οροφής.

Γ) Στο κλειστό γυμναστήριο του Τυρνάβου θα εκτελεστούν εργασίες για την συντήρηση του  ξύλινου δαπέδου (παρκέ) με εμβαδόν 1300 m2 με βερνικοχρωματισμούς και διαγράμμιση του αγωνιστικού χώρου, τοποθέτηση επιδαπέδιων κλιματιστικών ψύξης/θέρμανσης, αποξύλωση και επανατοποθέτηση πολυκαρβονικών φύλλων πλαγιοκάλυψης, τοποθέτηση πετασμάτων πλαγιοκάλυψης τύπου sanbwich, εξωτερικοί και εσωτερικοί χρωματισμοί καθώς και εργασίες υγρομόνωσης της στέγης των αποδυτηρίων και της μεταλλικής οροφής.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ