ΧΡ. ΚΕΛΛΑΣ: Η ΥΠΟΣΤΕΛΕΧΩΣΗ ΤΟΥ ΕΛΓΑ “ΠΑΓΩΝΕΙ” ΤΙΣ ΑΠΟΖΗΜΙΩΣΕΙΣ

Την μεγάλη αγανάκτηση των αγροτών της περιοχής της Αγιάς, που περιμένουν για πάνω από μισό χρόνο να ολοκληρωθεί η διαδικασία των εκτιμήσεων από τις χαλαζοπτώσεις του περασμένου Μαΐου, καθυστέρηση που οφείλεται στην αδυναμία στελέχωσης του καταστήματος του ΕΛΓΑ Λάρισας, φέρνει στη Βουλή

ο αν. Τομεάρχης Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων της ΝΔ, βουλευτής Ν. Λάρισας κ. Χρήστος Κέλλας, με ερώτηση προς τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης κ. Σταύρο Αραχωβίτη.

Ο Λαρισαίος πολιτικός, που είναι σε ανοικτή επικοινωνία με αγρότες της περιοχής, με αφορμή και την παράσταση διαμαρτυρίας που πραγματοποίησαν στα κεντρικά γραφεία του Οργανισμού στη Λάρισα, ζητά από τον αρμόδιο Υπουργό να στελεχώσει ακόμη και με έκτακτο προσωπικό το τοπικό κατάστημα του ΕΛΓΑ ώστε να ολοκληρωθούν άμεσα οι εκτιμήσεις, καθώς και χρονοδιάγραμμα ενεργειών για την οριστική επίλυση του ζητήματος της έλλειψης προσωπικού.

Αναλυτικά η ερώτηση του κ. Κέλλα:

Κυριολεκτικά στα όριά τους βρίσκονται αγρότες της ευρύτερης περιοχής της Αγιάς, οι οποίοι για πάνω από μισό χρόνο μετά από την καταστροφική χαλαζόπτωση του Μαΐου, περιμένουν ακόμη να ολοκληρωθεί η διαδικασία των εκτιμήσεων, που οφείλεται αποκλειστικά στην αδυναμία στελέχωσης του καταστήματος του ΕΛΓΑ στη Λάρισα με το απαιτούμενο προσωπικό!

Επειδή εκατοντάδες παραγωγοί στην περιοχή της Αγιάς έχουν μείνει “επι ξύλου κρεμάμενοι” καθώς είδαν τις παραγωγές τους είδαν να καταστρέφονται και δεν έχουν λάβει αποζημιώσεις.

Επειδή οι οικονομικές υποχρεώσεις “τρέχουν” με την φοροδοτική ικανότητα των Αγιωτών παραγωγών να έχει εξαντληθεί προ πολλού.

Επειδή το κατάστημα του ΕΛΓΑ στη Λάρισα εξυπηρετεί μια τεράστια περιοχή και η υποστελέχωσή του πλέον αποτελεί μείζον ζήτημα, τόσο για την εύρυθμη λειτουργία του Οργανισμού, όσο και για την οικονομική κατάσταση των παραγωγών.

ΕΡΩΤΑΣΘΕ Κύριε Υπουργέ:

Προτίθεστε να στελεχώσετε – με έκτακτο προσωπικό, εάν αυτό απαιτείται – το κατάστημα του ΕΛΓΑ Λάρισας, ώστε στο αμέσως προσεχές διάστημα να ολοκληρωθούν οι εκκρεμότητες ως προς τα πορίσματα των εκτιμήσεων;

Σε ποιες ενέργειες προτίθεστε να προχωρήσετε ώστε να επιλυθεί οριστικά το πρόβλημα της υποστελέχωσης του καταστήματος, δεδομένου ότι η περιοχή είναι ως επί το πλείστον αγροτική και ποιο το χρονοδιάγραμμα των ενεργειών σας;

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ