ΜΑΞΙΜΟΣ ΧΑΡΑΚΟΠΟΥΛΟΣ: ΜΕ ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΗ ΕΥΘΥΝΗ ΔΙΟΛΙΣΘΑΙΝΟΥΜΕ ΣΕ ΚΑΘΕΣΤΩΣ ΑΝΟΜΙΑΣ!

«Η παρούσα κυβερνητική πολιτική κινείται σε μια θολή ζώνη, μεταξύ της νομιμότητας και της ανοχής αν όχι κάλυψης παραβατικών συμπεριφορών. Γιατί εδώ έχουμε να κάνουμε με εκλεκτικές συγγένειες». Τα παραπάνω τόνισε ο τομεάρχης Προστασίας του Πολίτη της Νέας Δημοκρατίας, βουλευτής Λαρίσης, κ. Μάξιμος Χαρακόπουλος

χαιρετίζοντας τις εργασίες του Συνεδρίου της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Αξιωματικών Αστυνομίας (ΠΟΑΞΙΑ), που διεξάγεται στη Χαλκίδα.

Το στέλεχος της αξιωματικής αντιπολίτευσης, αφού στηλίτευσε το γεγονός ότι η υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη, κ. Παπακώστα «ήλθε, μίλησε και απήλθε», από το συνέδριο, χωρίς να ακούσει τις ομιλίες των εκπροσώπων των κομμάτων και των Σωμάτων Ασφαλείας, ανέφερε ότι «τα τελευταία χρόνια η αίσθηση της ασφάλειας του πολίτη έχει καταρρακωθεί.

Έννοιες όπως αυτή της επιβολής του νόμου όπου υπάρχει παρανομία ή παραβατική συμπεριφορά δεν είναι πλέον αυτονόητες. Κάθε ημέρα σημαδεύεται από γεγονότα που αποδεικνύουν ότι διολισθαίνουμε σε ένα καθεστώς μη ευνομούμενου κράτους. Κι αυτό δεν έχει σχέση με καμία οικονομική κρίση, αλλά είναι αποτέλεσμα συγκεκριμένων πολιτικών επιλογών». Και πρόσθεσε ότι «το υπουργικό δίδυμο δεν βλέπει πρόβλημα. Δεν βλέπει αυτό που όλη η κοινωνία έχει πλέον καταλάβει. Ότι στη χώρα δεν επικρατεί η κανονικότητα, ότι νόμος είναι το δίκιο της ‘‘συλλογικότητας’’ και του ‘‘μπαχαλάκη’’, ότι κουμάντο κάνει αυτός που σπάει και δεν πληρώνει. Η υφυπουργός κα Παπακώστα αν δεν βρήκε ακόμη τη διεύθυνση του Ρουβίκωνα για να στείλει το λογαριασμό για τα σπασμένα, να την πληροφορήσουμε ότι πλέον έχει γραφείο στη Φιλοσοφική».

Ο κ. Χαρακόπουλος, ανέλυσε επίσης το ζήτημα της εγκληματικότητας και τις κυβερνητικές ευθύνες και υπογράμμισε ότι «η βία για τη ΝΔ δεν έχει χρώμα, δεν είναι αντικείμενο διαπραγμάτευσης ανάλογα με το πώς και από πού προέρχεται. Ο νόμος και η τάξη πρέπει να επικρατήσουν παντού και για όλους. Καμία εξαίρεση, καμία νησίδα ανομίας. Γιατί η ασφάλεια είναι βασικό δικαίωμα και προϋπόθεση ελευθερίας» και τόνισε ότι «τον νόμο είναι επιφορτισμένη να τον επιβάλει η Αστυνομία, που είναι ο φορέας εκείνος που πρωτίστως υπηρετεί τον πολίτη, υπερασπίζεται το δημοκρατικό πολίτευμα και θέτει ως προτεραιότητα την ασφάλεια σε όλα τα επίπεδα».

Να ξαναγίνει η Ελλάδα κανονική χώρα!

Ο Θεσσαλός πολιτικός καυτηρίασε το γεγονός ότι «φέτος μετά από σχεδόν 25 χρόνια πραγματοποιήθηκαν έκτακτες κρίσεις στην ΕΛΑΣ που επιβάρυναν το κλίμα ανασφάλειας μεταξύ των στελεχών του Σώματος. Θλιβερές πρακτικές που θεωρούσαμε ότι είχαν ξεχαστεί στο χρονοντούλαπο της ιστορίας αναβίωσαν. Πρόκειται ουσιαστικά για θεσμικό πραξικόπημα, που αποτελεί στίγμα για την πολιτική και φυσική ηγεσία της ΕΛΑΣ. Από τη στιγμή που θα προσφύγετε στο ΣτΕ για την αντισυνταγματικότητα του Προεδρικού Διατάγματος θα αναμένουμε την απόφαση της δικαιοσύνης και σε κάθε περίπτωση αυτή θα γίνει απόλυτα σεβαστή από την επόμενη κυβέρνηση της ΝΔ, που θα πράξει τα δέοντα».

Ο κ. Χαρακόπουλος εξέφρασε τη λύπη του, «διότι αυτοί που κόπτονται γενικώς για τα δικαιώματα επιχειρούν να τρομοκρατήσουν τους εκπροσώπους των αστυνομικών, να φιμώσουν την αστυνομία. Γιατί τι άλλο από εκφοβισμό αποτελούν οι κλήσεις σε απολογία των συνδικαλιστών της ΠΟΑΣΥ;». Ενώ επισήμανε ότι «αντί για κομπασμούς από πλευράς κυβέρνησης για την απόδοση του υπολοίπου των αναδρομικών, νομίζω ότι οι αστυνομικοί θα ανέμεναν μια συγνώμη για την καθυστέρηση τριών χρόνων στην εφαρμογή των δικαστικών αποφάσεων. Και ναι, έχουν ωριμάσει οι συνθήκες για μια σοβαρή συζήτηση όσον αφορά στον χαρακτηρισμό ως επικίνδυνου του επαγγέλματος. Όπως, επίσης, είναι απαράδεκτο να μην έχει υπάρξει μέχρι σήμερα λύση στο όνειδος των συντάξεων χηρείας του εκτρωματικός νόμου Κατρούγκαλου».

Ο τομεάρχης της ΝΔ κατέληξε λέγοντας ότι «η ΝΔ και ο Κυριάκος Μητσοτάκης έχουμε ξεκαθαρίσει ότι τα ζητήματα της ασφάλειας είναι ψηλά στην ατζέντα μας, και είμαστε αποφασισμένοι ως κυβέρνηση να κινηθούμε άμεσα και αποφασιστικά για να εμπεδωθεί το αίσθημα ασφάλειας στον πολίτη, να ξαναγίνει η Ελλάδα μια κανονική χώρα».

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ