“PALOMA NEGRA” Η ΕΚΘΕΣΗ ΤΗΣ ΟΛΥΜΠΙΑΣ ΜΑΤΡΑΚΗ ΣΤΟ ΧΑΤΖΗΓΙΑΝΝΕΙΟ

Ξεκίνησε σήμερα η έκθεση ζωγραφικής “PALOMA NEGRA” της Ολυμπίας Ματράκη στο “Χατζηγιάννειο Δημοτικό Πνευματικό Κέντρο Λάρισας” (Ρούζβελτ 59), που θα διαρκέσει έως 20 Δεκεμβρίου 2018.

Ωράριο λειτουργίας: καθημερινά 18.00′-21.00′, πλην Κυριακής. Τα εγκαίνια της έκθεσης θα γίνουν την Παρασκευή 14 Δεκεμβρίου και ώρα 20.00′. Η έκθεση τελεί υπό την αιγίδα του δήμου Λαρισαίων.

“PALOMA NEGRA”

“mis ojos se mueren sin mirar tus ojos…”

Paloma, το περιστέρι, το πουλί της Αστάρτης (περάχ Ιστάρ), έπειτα της Αφροδίτης, σύμβολο του Αγίου Πνεύματος, σύμβολο της ειρήνης. Πάντοτε κατάλευκο, φεύγει από τα χέρια του Νώε, κατεβαίνει στο κεφάλι του Χριστού, φέρνει στο ράμφος του το κλαδί ελιάς.

Αυτή η έκθεση είναι ένας φόρος τιμής στο μαύρο περιστέρι που δεν ζωγράφισε κανείς και που το τραγούδησε μόνο ένας μεξικανός τροβαδούρος σαν σύμβολο της χαμένης αγάπης – “τα μάτια μου θα σβήσουν αν δεν αντικρίσουν τα μάτια σου…”.

Έτσι, ίσως, έσβησαν τα μάτια των γυναικών της Ολυμπίας Ματράκη, αυτές οι κηλίδες λευκής φωτιάς;

Είναι βλέμματα με ιστορία, στα βλέφαρά τους έχουν παιχτεί όνειρα και εφιάλτες.

Μάγισσες, σειρήνες και αρχόντισσες, ερωμένες, φόνισσες.

Έρχονται από μακριά, ξόδεψαν στον δρόμο όλο το χρώμα από τις κόρες των ματιών τους για να μην ξεθωριάσουν τα ουράνια τόξα και τα φτερά των πουλιών / λοφία των τσαλαπετεινών• ξέρουν πολλά, εν ολίγοις, μυστικά και φανερά. Αν τις κοιτάξετε προσεκτικά, θα διαβάσετε σ’ αυτά τα μάτια τις ιστορίες τους.

ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ ΣΗΜΕΙΩΜΑ

Η Ολυμπία Ματράκη, γεννήθηκε στη Λάρισα, όπου ζει και εργάζεται. Είναι δικηγόρος και παράλληλα ασχολείται επαγγελματικά με τη ζωγραφική. Το έργο της απεικονίζει αποκλειστικά το γυναικείο πρόσωπο αποδιδόμενο με το δικό της ιδιαίτερο και αναγνωρίσιμο τρόπο. Έχει πραγματοποιήσει ως τώρα δεκαέξι ατομικές εκθέσεις και έχει συμμετάσχει σε δυο ομαδικές. Τα έργα της κοσμούν ιδιωτικές συλλογές τόσο στην Ελλάδα όσο και σε χώρες της Ευρώπης, όπως Αγγλία, Σκωτία, Δανία, Ιρλανδία, Γερμανία, Ελβετία, Ρουμανία, Βουλγαρία, Γαλλία και Ισπανία.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ