ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΤΩΝ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΙΑΤΙΚΩΝ ΕΚΔΗΛΩΣΕΩΝ ΤΗΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΣΤΗ ΛΑΡΙΣΑ

Για έβδομη συνεχόμενη χρονιά διοργανώνεται η μεγάλη χριστουγεννιάτικη γιορτή της Περιφέρειας Θεσσαλίας, σε συνεργασία με τον Εμπορικό Σύλλογο. Την Κυριακή 23 Δεκεμβρίου στις 12 το μεσημέρι στην πλατεία Ταχυδρομείου μικροί και μεγάλοι θα έχουν την ευκαιρία να απολαύσουν δώρα μέσα από διαδραστικά παιχνίδια

με ζογκλέρ, ξυλοπόδαρους, μάγους και ξωτικά. Παράλληλα, οι «Μικροί Ήρωες» θα αναλάβουν δράση ενώ το μουσικό σύνολο του Μουσικού Σχολείου Λάρισας θα διασκεδάσει και θα ψυχαγωγήσει με εορταστικά τραγούδια και όχι μόνο!

Σε συνέντευξη τύπου στην αίθουσα του Περιφερειακού Συμβουλίου, οι διοργανωτές τόνισαν τα εξής:

Κώστας Αγοραστός – Περιφερειάρχης Θεσσαλίας: «Για άλλη μια χρονιά διατηρούμε το έθιμο να ενώνουμε τις δυνάμεις μας για να κερδίζουμε το μέλλον. Η μεγάλη χριστουγεννιάτικη γιορτή της Περιφέρειας Θεσσαλίας για τα μικρά παιδιά την Κυριακή 23 Δεκεμβρίου στις 12 το μεσημέρι στην πλατεία Ταχυδρομείου. Παρέα με τους ξυλοπόδαρους, τους μάγους, τους ζογκλέρ, τα ξωτικά, τους «Μικρούς Ήρωες» και το μουσικό σύνολο του Μουσικού Σχολείου.

Παιχνίδια και δώρα σε όλα τα παιδιά. Στις 31 Δεκεμβρίου έχουμε την αναβίωση του εθίμου της υποδοχής του νέου χρόνου στην Ερμού. Ενώ από 17 έως 22 Δεκεμβρίου στην πλατεία Ρήγα Φεραίου (Νομαρχίας) διοργανώνουμε τη Γιορτή Μελιού σε συνεργασία με το Μελισσοκομικό Σύλλογο Λάρισας.

Επίσης ήδη έχουν ξεκινήσει από τις 3 έως τις 12 Δεκεμβρίου δωρεάν εξετάσεις για ευπαθείς κοινωνικές ομάδες σε συνεργασία με την 5η Υγειονομική Περιφέρεια. Μέχρι σήμερα έχουν εξεταστεί πάνω από 500 άτομα.

Οι εκδηλώσεις πραγματοποιούνται σε συνεργασία με τον Εμπορικό Σύλλογο και το Θέατρο Δρόμου που βοηθάει όλη αυτή τη διαδικασία. Είναι συμπληρωματικές εκδηλώσεις που σκοπό έχουν να δώσουν μια αισιόδοξη νότα ».

Λένα Λιάγκουρα Γενική Γραμματέας Εμπορικού Συλλόγου Λάρισας: «Για μια ακόμη χρονιά η Περιφέρεια στέκεται αρωγός στην προσπάθεια τόνωσης της εορταστικής ατμόσφαιρας της πόλης σε μια γιορτή που θα γίνει την Κυριακή 23 Δεκεμβρίου και θα μοιραστούν δώρα από τον Εμπορικό Σύλλογο σε όλα τα παιδιά. Μαζί μας θα είναι οι «Μικροί Ήρωες» και το Μουσικό Σχολείο που θα δώσουν τον τόνο στην γιορτινή ατμόσφαιρα.

Η Περιφέρεια θα είναι κοντά μας και στην αναβίωση του εθίμου της υποδοχής του νέου χρόνου. Μια γιορτή που στέφτηκε με επιτυχία την πρώτη φορά που πραγματοποιήθηκε πέρυσι και θέλουμε να τη συνεχίσουμε.

Ευχαριστούμε πολύ την Περιφέρεια και τον Περιφερειάρχη που στέκεται δίπλα μας σε κάθε προσπάθεια».

Καλαπούτης Κωνσταντίνος, πρόεδρος Μελισσοκομικού Συλλόγου ν. Λάρισας: «Ο Μελισσοκομικός Σύλλογος ν. Λάρισας συμμετέχει στις χριστουγεννιάτικες εκδηλώσεις με την Περιφέρεια Θεσσαλίας και διοργανώνουμε από 17 έως 22 Δεκεμβρίου στην Πλατεία Ρήγα Φεραίου (Νομαρχίας) τη Γιορτή Μελιού. Μελισσοκόμοι του ν. Λάρισας θα εκθέτουν τα προϊόντα τους ενώ για την Πέμπτη 20 Δεκεμβρίου θα διοργανώσουμε μια ημερίδα με τις τρεις επιστήμονες που θα μιλήσουν σχετικά με τα προϊόντα της κυψέλης και της μέλισσας. Θα προσπαθήσουμε να παρουσιάσουμε τα αποτελέσματα στην υγεία και στη διατροφή.

Το θέμα θα είναι: «Οι μέλισσες θεραπεύουν – Μελισσοθεραπεία στον 21ο αιώνα. Προσκαλούμε τους πολίτες να μας τιμήσουν με την παρουσία τους. Ευχαριστούμε την Περιφέρεια και τον Περιφερειάρχη Κώστα Αγοραστό για τη στήριξη που παρέχει στο σύλλογο».

Πρόγραμμα Εκδηλώσεων

3-12-2018 έως 14-12-2018: Δωρεάν ιατρικές εξετάσεις για ευπαθείς κοινωνικές ομάδες, με τις κινητές μονάδες της 5ης Υγειονομικής Περιφέρειας στην πλατεία Ρήγα Φεραίου (πλατεία Νομαρχίας). Εξετάσεις μαστογραφίας, μέτρησης οστικής μάζας, έλεγχος αναπνευστικής λειτουργίας, βιοχημικές εξετάσεις. Η Περιφέρεια Θεσσαλίας κοντά στον Πολίτη.

17-12-2018 έως 22-12-2018: Γιορτή Μελιού σε συνεργασία με τον Μελισσοκομικό Σύλλογο Νομού Λάρισας στην πλατεία Ρήγα Φεραίου (πλατεία Νομαρχίας). Στα περίπτερα των μελισσοκόμων θα βρούμε εκτός από μέλι, όλα τα προϊόντα της κυψέλης (γύρη, πρόπολη, βασιλικό πολτό, κεραλοιφές, κεριά κ.α.). Στην εκδήλωση θα έχουμε γευστικές και μουσικές εκπλήξεις που θα ενθουσιάσουν μικρούς και μεγάλους. Στα πλαίσια της Γιορτής Μελιού, θα πραγματοποιηθεί ημερίδα για ενημέρωση και πληροφόρηση των καταναλωτών με τίτλο «Οι μέλισσες θεραπεύουν» την Πέμπτη 20 Δεκεμβρίου στην αίθουσα του Περιφερειακού Συμβουλίου και ώρα 6 το απόγευμα με συμμετοχή καθηγητών Πανεπιστημίου αλλά και ειδικών σχετικά με το αντικείμενο.

23-12-2018: Χριστουγεννιάτικη Γιορτή για τα παιδιά στην πλατεία Ταχυδρομείου, στις 12 το μεσημέρι. Δώρα για τα παιδιά μέσα από διαδραστικά παιχνίδια με ζογκλέρ, ξυλοπόδαρους, μάγους και ξωτικά. Οι «Μικροί Ήρωες» αναλαμβάνουν δράση αλλά και το μουσικό σύνολο του Μουσικού Σχολείου Λάρισας, θα διασκεδάσει και θα ψυχαγωγήσει με εορταστικά τραγούδια και όχι μόνο!!

31-12-2018: Αναβίωση του εθίμου της υποδοχής του Νέου έτους στον πεζόδρομο της Ερμού. Μαγική ατμόσφαιρα με χορό, μουσική, παιχνίδια, δώρα και διασκέδαση για όλες τις ηλικίες.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ