ΑΕΡΟΜΕΤΑΦΟΡΑ ΠΟΛΥΤΡΑΥΜΑΤΙΑ ΜΕ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΤΟΥ ΕΚΑΒ ΣΤΗ ΛΑΡΙΣΑ

Ώρα 10:30 στρατιωτικό ελικόπτερο προσεγγίζει το ελικοδρόμιο του ΠΓΝΛ (Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο Λάρισας) και μεταφέρει πολυτραυματία, ενώ στο έδαφος βρίσκετε σε ετοιμότητα ασθενοφόρο και  πλήρωμα διασωστών του ΕΚΑΒ Λάρισας.

Η άμεση επέμβαση των διασωστών για παραλαβή και μεταφορά του ασθενούς γίνεται αστραπιαία, χάρη στην εμπειρία του πληρώματος ασθενοφόρου, το οποίο μέσα σε λίγο χρονικό διάστημα έχει μεταφέρει και παραδώσει με ασφάλεια τον τραυματία στο ΤΕΠ (Τμήμα Επειγόντων Περιστατικών).

Αυτό το σενάριο άσκησης πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 12 Δεκεμβρίου 2018 στο χώρο του ΠΓΝΛ με Απόλυτη Επιτυχία.

Οι συμμετέχοντες στην άσκηση, ένα ελικόπτερο με Αμερικάνους πιλότους  διασώστες και ιατρό, ιατρικό- νοσηλευτικό και τεχνικό προσωπικό του ΠΓΝΛ και  διασώστες του ΕΚΑΒ Λάρισας.

Οι Αμερικάνικη αντιπροσωπεία μετά το ΤΕΠ, ξεναγήθηκε στους χώρους του ΕΚΑΒ Λάρισας όπου αντάλλαξε απόψεις με το προσωπικό μας και εντυπωσιάστηκε από την οργάνωση και τον εξοπλισμό, ενώ στη συνάντηση που είχαν με τη διευθύντρια του ΕΚΑΒ Λάρισας κ. Βασιλική Αυγέρη εξέφρασαν μεγάλη ικανοποίηση για την άριστη και επιτυχημένη συνεργασία.

ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ Paidis.com