ΣΤΟ ΕΥΡΩΚΟΙΝΟΒΟΥΛΙΟ ΜΑΘΗΤΕΣ ΤΟΥ 6ου ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ ΛΑΡΙΣΑΣ

All-focus

Το 6ο Γ/σιο Λάρισας, πραγματοποίησε εκπαιδευτική εκδρομή στις Βρυξέλλες από τις 27-11-18 έως 3-12-18, προκειμένου οι μαθητές να επισκεφτούν το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο. Συμμετείχαν 46 μαθητές της Γ’ Γυμνασίου, τους οποίους συνόδευαν ο διευθυντής του σχολείου κ. Βασίλειος Παπαμαργαρίτης, ο υποδιευθυντής

κ.  Ευάγγελος Τασιόπουλος  και οι καθηγήτριες κ.κ. Αικατερίνη Μαντζώρου και Δέσποινα Πατσιατζή.

Πραγματοποιήθηκαν δύο επισκέψεις στο Ευρωκοινοβούλιο. Η πρώτη ήταν ενημερωτική και αφορούσε στους χώρους, στις δομές και στη λειτουργία του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου· η δεύτερη αφορούσε στην παρακολούθηση συνεδρίασης της ολομέλειας.

All-focus

Στο πλαίσιο των επισκέψεων υπήρξε συνάντηση με τον Ευρωβουλευτή κ. Κούλογλου, ο οποίος ενημέρωσε τους μαθητές για τα καθήκοντα και τις αρμοδιότητες των εκπροσώπων του Ευρωκοινοβουλίου καθώς και για τα τρέχοντα θέματα που απασχολούν την Ευρωπαϊκή Ένωση. Δίπλα στο Ευρωκοινοβούλιο οι μαθητές ξεναγήθηκαν στο Parlamentarium και στο House of the European History.

Επίσης, πραγματοποιήθηκαν εκπαιδευτικές εκδρομές στις πόλεις: Αμβέρσα, Μπριζ, Γάνδη, Άμστερνταμ, ενώ παράλληλα, έγιναν ξεναγήσεις και επισκέψεις σε μουσεία των πόλεων. Οι μαθητές επισκεπτόμενοι χώρους πολιτικής και ιστορικής αναφοράς και έχοντας την ευκαιρία να ζήσουν για λίγες ημέρες ως πολίτες του κόσμου, επέστρεψαν στη χώρα μας έχοντας την καρδιά και το πνεύμα τους εμπλουτισμένα με ποικίλες μορφωτικές εμπειρίες, πλούσια παρακαταθήκη στους σύγχρονους καιρούς, οι οποίοι επιβάλλουν δράσεις σε εξωσχολικά περιβάλλοντα εντός και εκτός της χώρας μας.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ