ΟΙ ΠΡΩΤΟΙ ΥΠΟΨΗΦΙΟΙ ΜΕ ΤΟΝ Δ. ΚΟΥΡΕΤΑ ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ

Σχέδιο και συνεργατικότητα το μοτο της «πρωτοβουλίας» του γνωστού πανεπιστημιακού καθηγητή για τις περιφερειακές εκλογές

Με αναφορές σε ένα διαφορετικό μοντέλο βιώσιμης ανάπτυξης και παραγωγικής ανασυγκρότησης της Θεσσαλίας έγιναν το βράδυ της Παρασκευής τα «αποκαλυπτήρια» της Περιφερειακής Κίνησης «Πρωτοβουλία» με επικεφαλής τον καθηγητή του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας και υποψήφιο Περιφερειάρχη Δημήτρη Κουρέτα.

Πλήθος κόσμου έδωσε το παρών στο Μύλο του Παππά, ενώ στην επίσημη «πρώτη» της παράταξής του ο κ. Κουρέτας περιέγραψε ένα διαφορετικό μοντέλο ανάπτυξης στρέφοντας τα βέλη του και στην υπάρχουσα κατάσταση της Περιφέρειας.

“Αντί ο θεσμός της Τ.Α να λειτουργήσει προς μια αναπτυξιακή κατεύθυνση που θα ενισχύσει τα συγκριτικά πλεονεκτήματα κάθε περιοχής είδαμε την Αυτοδιοίκηση να μετατρέπεται σε «ουρά» της κεντρικής πολιτικής σκηνής, στην οποία μεταφέρθηκαν όλες οι αστοχίες και οι παθογένειες του πολιτικού συστήματος”, ανέφερε ο κ. Κουρέτας,

παραθέτοντας μάλιστα σειρά στοιχείων, τα οποία κατατάσσουν τη Θεσσαλία μόλις δέκατη ανάμεσα σε δεκατρείς περιφέρειες της χώρας σε ανάπτυξη και απορροφήσεις, ενώ αρνητικές είναι οι επιδόσεις σε δείκτες και κλάδους όπως η γεωργική παραγωγή και η μεταποίηση, οι οποίοι θα μπορούσαν να δώσουν ουσιαστική ώθηση στην περιοχή.

«Αν θα θέλαμε να βάλουμε μια επικεφαλίδα στην όλη προσπάθεια που ξεκινάμε θα λέγαμε με δυο λέξεις Σχέδιο και Συνεργατικότητα», κατέληξε ο Δ. Κουρέτας, ενώ νωρίτερα τον υποψήφιο Περιφερειάρχη παρουσίασε ο καθηγητής του Γ. Πέρπερας, ο οποίος στάθηκε ιδιαίτερα στο δυναμισμό του χαρακτήρα του, τις αρχές και την εργατικότητά του, για να ακολουθήσει η παρουσίαση των πρώτων 27 υποψηφίων που εκπροσωπούν το σύνολο των Περιφερειακών Ενοτήτων και είναι οι εξής:

ΛΑΡΙΣΑ

Αθανασόπουλος Νίκος ( αγρότης)

Γιαννούσης Γιώργος ( Κοινωνιολόγος)

Κόκκα Ελεάνα ( βιοχημικός, τελειόφοιτος Νομικής)

Μακρή Σωτηρίνα ( Περιβαλλοντολόγος, Υποψήφια Διδάκτωρ)

Μπάκαβου Χρυσούλα ( Διαιτολόγος)

Μπαράς Χρήστος  ( Τουριστικό γραφείο)

Μπατζακάκης Δημήτρης  ( Ιατρός ΩΡΛ)

Παπανδρέου Νίκος  ( Ιατρός ΩΡΛ)

Πατούνα Αναστασία ( Γεωπόνος)

Πανουσοπούλου Αύρα ( Παραδοσιακά προϊόντα διατροφής)

Πούλιος Σωκράτης ( Γεωπόνος, MSc)

Τριπολίτου  Διονυσία ( Κοινωνιολόγος)

Χατζηπαναγιώτου Ασημένια ( Οικοτεχνία τοπικών προϊόντων )

ΜΑΓΝΗΣΙΑ

Δογκάκης Ανδρέας  ( Τοπογράφος Μηχανικός)

Κίτσος Κώστας ( Αρχιτέκτων Μηχανικός)

Τσαγκαδόπουλος Αθανάσιος ( Γεωπόνος, MSc)

Χαλκιά Εφη ( λογίστρια)

Καραζήση Βασιλική (μηχανικός)

ΤΡΙΚΑΛΑ

Γαραγάνης Μιχάλης  ( Τοπογράφος)

Ζερβού Ρίτα ( Νοσηλεύτρια)

Κερασειώτη Θάλεια ( Δρ. Βιοχημικός)

Κουδούνας Χάρης (Ακαδημαϊκός και καθηγητής των συστημάτων αποκωδικοποίησης της ελληνικής γλώσσας στο Πανεπιστήμιο της Αγκόνα, Ιταλία)

Παπανικολάου Βασιλική ( Οδοντίατρος)

ΚΑΡΔΙΤΣΑ

Κοτλίτσας Φώτης ( επιχειρηματίας εστίασης)

Νούλας Κώστας ( Οικονομολόγος)

Παπαδάκος Αντώνης ( επιχειρηματίας )

ΣΠΟΡΑΔΕΣ

Λαρυγκάκης Νικόλαος ( Μουσικός)

Ειρήνη Παπουτσή

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ