ΣΗΜΕΡΑ Η ΙΑΤΡΙΚΗ ΗΜΕΡΙΔΑ ΣΤΟΝ ΤΥΡΝΑΒΟ ΓΙΑ ΤΟΝ ΚΑΡΚΙΝΟ ΤΟΥ ΜΑΣΤΟΥ

Τη διοργανώνει το ακτινοδιαγνωστικό ιατρείο του Αθανασίου – Σάμερ Αμάρι

Ενημερωτική Ιατρική Ημερίδα και Παρουσίαση Βιβλίου θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 15 Δεκεμβρίου και ώρα 18:30 στο Δημοτικό Θέατρο Τυρνάβου με θέμα τον Καρκίνο του Μαστού. Μία πρωτοβουλία του Ιατρού Ακτινοδιαγνώστη κ. Αμάρι Σάμερ – Αθανάσιου, όπου για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά διοργανώνει

την εν λόγω ημερίδα με γνώμονα την ενημέρωση και ευαισθητοποίηση του γυναικείου πληθυσμού για πρόληψη και έγκαιρη διάγνωση του Καρκίνου του Μαστού.

Την ημερίδα, θα προλογίσει ο Καθηγητής Ακτινοθεραπευτικής Ογκολογίας της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας κ. Γεώργιος Κύργιας ενώ την θεματολογία θα αναπτύξουν αξιόλογοι επιστήμονες. Για την αυτοεξέταση του μαστού θα μιλήσει η κ. Κωνσταντίνα Μπουμπουδήμου, Μαία στο Κέντρο Υγείας Τυρνάβου ενώ ο Μαιευτήρας Γυναικολόγος κ. Αστέριος Φώτος θα αναπτύξει ένα σημαντικό θέμα που αφορά την εξωσωματική και αν υπάρχει σχέση των φαρμάκων με τον Καρκίνο του Μαστού. Οι Γυμναστές κ.κ. Δημήτριος  Ζώης, Άννα – Μαρία Τρίγκα, Αικατερίνη Παπουτσή και Δημήτριος Κουκουλιάρας θα ασχοληθούν με την συμβολή της άθλησης στην πρόληψη και αντιμετώπιση του Καρκίνου του Μαστού, ενώ για την αποκατάσταση μετά από χειρουργική επέμβαση θα μιλήσει ο Φυσικοθεραπευτής κ. Απόστολος Γκανάτσιος.

Θα συντονίσει η δημοσιογράφος κ. Μίνα Μαυρογιάννη.

Στην παρουσίαση του βιβλίου «Παράθυρο στη Ζωή» της Αγγελικής Δαφτσίδου συμμετέχουν οι κ.κ. Γεώργιος Παπατσίμπας (Παθολόγος – Ογκολόγος), Χρύσανθος Κατσιμαγκλής (Ψυχίατρος – Ψυχοθεραπευτής), Βίλλη Κίτσιου (Θεατρολόγος – Εκπαιδευτικός) και θα την πλαισιώσουν μουσικά ο Δημήτριος Κατσαβάκης και εικαστικά ο Γεώργιος Κιτσούλης.

Ο Σύλλογος Καρκινοπαθών Λάρισας, η Αντικαρκινική Εταιρία – Παράρτημα Λάρισας και το Σωματείο Save Moras, είναι μερικοί από τους υποστηρικτές της φετινής ημερίδας. Φορείς με σημαντική προσφορά στο κοινωνικό σύνολο.

Αξίζει να σημειωθεί πως στα πλαίσια της ημερίδας θα πραγματοποιηθεί και η δράση «Μαζεύω – Φέρνω Καπάκια» προσφέροντας με τον τρόπο αυτό βοήθεια σε έναν συνάνθρωπό μας που τα έχει ανάγκη.

Η ημερίδα είναι ανοιχτή για το κοινό με δωρεάν είσοδο.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ